Nordmenne måtte finne seg i å bli stående i skyggen av nabofolket i lørdagens sprint i Düsseldorf.

For selv om John Kristian Dahl åpnet lovende da han endte som nummer to på prologen, måtte 29-åringen se Emil Jönsson og Mats Larsson gå i mål forbi ham i semifinaleheatet.

Og da heller ikke tiden var god nok til å sende ham til finalen som «lucky loser», var Øystein «Pølsa» Pettersen eneste nordmann representert blant de seks finalistene.

Sjanseløs
Der var imidlertid nordmannen sjanseløs i kampen om seieren. «Pølsa» havnet raskt lengst bak i feltet, og selv med en god sluttspurt var tredjeplassen det beste Pettersen fikk til.

Emil Jönsson tok seieren, med tiden 3.38,5. Det var 0,1 sekund foran den italienske overraskelsesmannen Fulvio Scola, mens Pettersen på tredjeplass var 0,3 sekunder bak Jönsson - noe som likevel må sies å være en svært respektabel plassering for nordmannen.

Ved siden av Pettersen og Dahl var også Pål Golberg representert i semifinaleheatet. En finaledeltakelse ville imidlertid vært en stor overraskelse, og Golberg endte da også sist i sitt heat.

Her ser du resultatlista for herrenes sprint.

Ungjentene imponerte
Fire norske jenter gikk videre fra formiddagens prolog. Best var Celine Brun-Lie, som ble nummer seks.

Brun-Lie lot seg ikke stoppe før i finalen, der hun ikke klarte å nå helt til topps.

En hederlig fjerdeplass betyr likevel at det ikke er noen grunn til å deppe for Njård-løperen, som fikk se at det ble italiensk jubel i kvinnefinalen. Arianna Follis vant, foran amerikanske Kikkan Randall og slovenske Vesna Fabjan.

Imponerende var også innsatsen til førstereisjentene Mari Eide (21) og Kari Øyre Slind (19). Begge tok seg videre fra prologen, hvilket betyr at begge ungjentene sikret sine første verdenscuppoeng.

De to endte til slutt på henholdsvis 24.- og 22.-plass.

Sjekk jentenes resultater her.

Marit Bjørgen og flere av de andre norske landslagsjentene sto over sprinten i Düsseldorf, og har reist på høydeopphold i Davos.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!