*Nettavisen* Sport.

Så alle kortene til motspillerne

Alle internettspilleres verste mareritt er et faktum. Se video av pokersvindelen.

22.02.12 12:51

Har du noen gang hatt følelsen av at du har møtt en uovervinnelig pokerspiller på nettet? En motspiller som alltid kaster seg når du har gode kort og som alltid syner deg når du bløffer?

Det opplevde den meritterte internettspilleren Marco Johnson da han kom på finalebordet med en spiller med nicket Potripper i en turnering med 1000 dollar i innsats hos det store spillselskapet Absolute Poker.

Marco Johnson, alias Crazymarco, skjønte at noe alvorlig var galt da Potripper, etter å ha spilt som et overmenneske hele veien, vant turneringen ved å syne det siste, gigantiske budet hans med ti høy på hånden.

I videovinduet kan du se de første 130 hendene Potripper spilte i turneringen. Det kan ta tid før videoen starter. Teksten fortsetter.

HTML EMBED

Johnson kontaktet support hos Absolute Poker for å be om håndhistorikken i turneringen. Ved en feiltakelse, eller muligens takket være en veldig naiv ansatt ved support, fikk Johnson tilsendt hele håndhistorikken.

Dermed kunne Crazymarco studere alle hullkortene til Potripper og de andre spillerne ved bordet. Slik fikk han bekreftet sine bange anelser.

Umulig å slå
Potripper hadde spilt så å si alle hender perfekt:

*Han satset hver gang han hadde best kort, uansett styrken på hånden.

*Han satset aldri når motstanderen var så sterk at han ikke var mulig å bløffe vekk.

*Han bløffet alltid når han hadde dårligere kort enn en motspiller som også hadde svake kort.

Turneringen ble spilt i midten av september, og de siste ukene har det versert rykter om jukset på forumene på diverse pokernettsteder. Mange har hevdet at svindelen har pågått over tid, og at juksemakeren har spilt på flere kontoer på de høyeste cashbordene på Absolute.

Vedkommende kan ha hatt tilgang på en såkalt superbruker - en konto som kan ha vært opprettet under programmeringen av programvaren for å kunne sjekke at alt går riktig for seg. En slik superbruker - hvis den eksisterer - kan se alle hullkortene til spillerne rundt bordet.

Absolute Poker benektet først ryktene, men fredag kveld bekreftet de at det de hadde vært utsatt for juks. Selskapets ledelse hevder at en programmerer i selskapet har utført jukset for å vise sine overordnede at det er svakheter i programvaren.

Les flere artikler om poker i Nettavisens pokermagasin.

- Lite juks på nettet
Den kjente norske pokerspilleren Sverre Krogh Sundbø, som har vunnet NM i poker og EM i livepoker, tror det er en utro tjener fra tiden da programvaren ble bygget opp som har utført svindelen. Men han er overbevist om at juks av dette slaget ikke er vanlig i nettpokeren.

- Poker er et spill som svinger kraftig opp og ned. Noen ganger føler du at motstanderen er umenneskelig, men det er perioder alle går igjennom. Paranoiaen en del spillere har mot å bli jukset, er ubegrunnet. Spillselskapene tjener så bra nå og har så mye å tape på at troverdigheten svekkes gjennom svindelavsløringer, at det er idioti å «rigge» spillet, sier Krogh Sundbø, som selv har spilt på Absolute Poker tidligere.

Krogh Sundbø peker på at Absolute-skandalen er den eneste svindelen som er blitt avslørt i løpet av ca ti år med nettpoker.

- En slik skandale kan ha vært det nettpokeren trengte. Nå går alle spillselskapene gjennom sikkerhetsrutinene sine, og jeg regner med at Absolute Poker er det sikreste stedet du kan spille på akkurat nå, sier Krogh Sundbø til Nettavisen.

Det er uklart om den utro tjeneren har vært alene om svindelen, men mye tyder på at jukset ble gjort mulig av en bruker som kom inn på Potrippers bord som tilskuer noen hender ut i turneringen. Kontonummeret er veldig lavt, noe som tyder på at kontoen ble opprettet allerede da Absolute Poker var i startfasen.

Potripper spilte ingen hender før brukeren gikk inn på bordet, senere spilte han nesten samtlige. En teori er at Potripper selv satt med en annen pc der han var innlogget som tilskueren, men Krogh Sundbø mener han trolig har fått hjelp av en annen person.

- Brødhode
Den norske pokerkjendisen er ellers lite imponert over Potrippers fremgangsmåte i den skandaleturneringen.

- Når han først gikk til det skritt å jukse, må han være årets brødhode som gjorde det på en så opplagt måte og avslørte seg selv, avslutter Krogh Sundbø.

Ved å gå inn på Youtube og søke på «Potripper», kan du se samtlige hender juksemakeren spilte i turneringen.

Kilder:
Jan Olav Sjåviks blogg på
wsop.nu.
msnbc.msn.com
twoplustwo.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.