RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Faksimile Optaspesialisten.no

Så avhengig er Barca av Messi

Sist oppdatert:
- Lionel Messi sprenger grenser i hver eneste kamp, sier norsk fotballekspert.

Lionel Messi er en av Barcelonas viktigste spillere. Det er så selvsagt at man ikke trenger nevne det. Men hvor viktig er han egentlig?

Nye tall fra Optaspesialisten gir oss et visst innblikk i akkurat det.

Tallene fra statistikkselskapet viser at Lionel Messi har stått bak halvparten av Barcelonas scoringer når man legger sammen de tre siste sesongene.

Av Barcelonas 362 scoringer, har Messi enten scoret eller hatt målgivende pasning på 181 av målene.

Til sammenligning har Cristiano Ronaldo stått bak 41.9 prosent av alle Real Madrids scoringer de siste tre sesongene.

Kun Udineses Antonio di Natale er viktigere for sitt lag enn Lionel Messi er for Barcelona. Di Natale topper statistikken, og har stått bak 57.6 prosent av Udineses scoringer de siste tre sesongene.

Står bak 57 prosent
I inneværende sesong er tallene enda mer imponerende fra den lille argentineren.

Messi har enten scoret eller lagt opp til 71 av Barcelonas 127 scorede mål i 2011/2012-sesongen. Det utgjør 55.9 prosent.

Petter Veland, fotballekspert hos Canal Plus, slutter aldri å la seg imponere av Lionel Messi.

- Jeg følger statistikker fra alle ligaer selv, så dette er som ventet. Det er nok et bevis for hvor viktig han er for Barcelona. Messi sprenger grenser i hver eneste kamp og kommer til å slå alle rekorder som er, sier Veland til Nettavisen når vi forteller ham om tallene fra Optaspesialisten.

Ofte tredje sist
Han mener det reelle tallet til og med er høyere enn det statistikkselskapet har kommet frem til.

- Egentlig er tallet enda høyere, for Opta teller så vidt jeg forstår kun hvem som er sist og nest sist på ballen, ikke hvem som er tredje sist, så statistisk sett er Messi i mine øyne direkte involvert i enda flere mål, påpeker Veland.

Når man ser på de oppsiktsvekkende tallene, er det lett å trekke konklusjonen at Messi er for viktig for Barcelona. Men så enkelt er det ikke, mener Petter Veland.

- Går det an å si at det er usunt å ha Messi på laget, spør Veland retorisk, og svarer selv:

- Det gjør jo ikke det. De legger selvfølgelig opp taktikken på den måten som gjør at de beste spillerne får best mulig arbeidsforhold. Tar man en enkel matematisk løsning og fjerner alle målene Messi har vært involvert i, ville det jo sett stygt ut, men da ville jo andre spillere fått frihet til å gjøre mer enn nå og bidratt mer. Men det er klart at han er uhyre viktig for Barcelona, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Xavi like viktig
Veland mener Barcelona har andre spillere som er like viktige for Barcelona som Lionel Messi.

- Jeg har sett en tendens til at det er vel så viktig for Barcelona å ha Xavi på banen. Messi blir naturlig nok lagt mye mer merke til, men den jobben Xavi gjør med å styre spillet, sette tempoet og dirigere kampene, er viktig. Det er bare å se på antall involveringer og pasninger. Xavi er den som er mest involvert i hver eneste kamp han spiller, påpeker han.

- Cristiano Ronaldo har vært involert i 41,9 prosent av målene til Real Madrid de tre siste sesongene.Tolker du dette som at han ikke er like viktig for Real Madrid som Messi er for Barcelona?

- Han er selvsagt uhyre viktig for Real Madrid, men statistikkene viser at Barcelona er mer avhengig av Messi enn Real Madrid er av Cristiano Ronaldo. De har både Gonzalo Higuiain og Karim Benzema som scorer mange mål. De har flere typiske målscorere enn Barcelona har, og da har man anledning til å si at Messi er viktigere for Barcelona enn Ronaldo er for Real Madrid, sier han.

Skadet Villa
- Det ville kanskje sett annerledes ut om David Villa hadde vært skadefri?

- Ja, David Villa hadde vært den soleklare nummer to i antall mål hvis han hadde vært tilgjengelig. En spiller som David Villa burde hatt gode muligheter til å være oppe i 20 mål nå, avslutter Veland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere