Fire dager tilbrakte Alberto Contador i lokalene til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Han ofret ikke ett ord i møtet med det massive presseoppbudet.

Men sjekk uttalelsen Saxo Bank-rytteren serverte under lagpresentasjonen i Danmark, tirsdag:

- I forrige uke var jeg i Sveits for å sette punktum i saken jeg allerede er blitt frikjent for av det spanske sykkelforbundet.

- Nå tenker jeg utelukkende framover og gleder meg til treningsleiren vi står overfor, fortalte 28-åringen fra podiet under lagpresentasjonen ifølge politiken.dk.

Det er omtrent som å angripe i bunnen av Col du Tourmalet. En slags «catch me if you can»-uttalelse: El Pistolero er åpenbart tilbake.

Får dopingsvar på nyåret
På nyåret får vi det endelige svaret på om Contador jukset på veien mot Tour de France-tittelen i 2010.

Les også: Contador: - Har aldri dopet meg

Selv om også avgjørelsen i CAS kan ankes, er det uvanlig å benytte seg av den muligheten. Dersom Saxo Bank-rytteren blir dømt, risikerer han fremdeles en toårig utestengelse og at hans danske arbeidsgiver mister verdenstourlisensen sin.

- Høringen i CAS var noe som skjedde i forrige uke. Jeg har lagt det bak meg nå. Jeg fokuserer kun på treningsleiren i Israel, holdt han fast ved.

Ut fra uttalelsene å dømme, var nok spanjolen tilfreds med høringen i Lausanne. Under tirsdagens presentasjon var det kun framover Pinto-rytteren vendte blikket.

- Jeg vet at Bjarne har tatt høyde for en perfekt oppkjøring til touren. Situasjonen var annerledes i år, hvor vi først satset meget hardt på et godt resultat i giroen.

- Det kostet krefter og derfor angriper vi 2012-sesongen på en annen måte, gjorde han pressen oppmerksom på.

Svarte kritikerne
I Danmark har sykkelekspertisen vært på nippet til å harselere med mannskapet til Bjarne Riis etter at ryttere som Takashi Miyazawa, Ran Margaliot og Jonathan Cantwell er blitt signert.

Riis benyttet seansen til å slå tilbake mot skeptikerne.

- Jeg vet godt at mange har tvilt på styrken vår som lag. Jeg er uenig. Vi har et sterkt lag, og det er jeg helt sikker på at vi viser fram i 2012, uttalte Riis.

Contador: - Tilfredsstiller alle mine ønsker
Lagets store stjerne, en viss Contador, ja, sa seg også tilfreds med stammen som inntar Liège og senere Frankrike, neste sommer.

- Troppen Bjarne har satt sammen tilfredsstiller mine ønsker fullt ut, fortalte spanjolen.

Les også: Bjarne Riis henter norsk U23-rytter

- Jeg er sikker på den er sterk nok til å hjelpe meg fram mot en ny Tour de France-seier.

PS! Bjarne Riis bekreftet at Riis Cycling bygger opp et rekrutteringslag foran neste sesong: - Det er et prosjekt vi har i støpeskjeen. Forhåpentligvis kommer det mer om det snart, fortalte Riis til ekstrabladet.dk.