RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sa de skulle delta i VM i styrkeløft - ankom landet da konkurransen var over

Grensekontrollørene på Gardermoen fattet mistanke.

GARDERMOEN (Romerikes Blad): To av nigerianerne ankom til Norge med fly til Gardermoen torsdag, mens de to siste landet på Oslo Lufthavn fredag.

Felles for alle fire er at de har søkt og fått visum til Norge. Formålet de har oppgitt for reisen var at de skulle delta i VM i styrkeløft, som har vært arrangert i Stavanger denne uka.

Les saken i rb.no her

Fattet mistanke
De var påmeldt til konkurransen, men da grensekontrollørene på Gardermoen begynte å undersøke utlendingenes reiseplaner litt nærmere, fattet de mistanke om at ikke alt var slik det skulle være.

- For det første var det rart at de kom til Norge først da konkurransen nærmet seg slutten. Blant annet ble klassen der én av de to som ankom torsdag var påmeldt, avholdt tirsdag – altså to dager før han kom til Norge, sier teamleder Dagheid Nyland ved Politiets grensekontroll på Gardermoen til rb.no.

De fire hadde ifølge politiet også med seg svært sparsomt med penger,

- Ved ankomst til Norge må man på vår oppfordring vise at man har med seg nok penger til det oppholdet man har planlagt. Disse fire hadde svært lite penger, sier Nyland.

Hadde ikke billetter
Kvartetten kunne heller ikke framvise noen billetter eller plan for transport videre fra Gardermoen til Stavanger.

- To av dem hadde derimot returbilletter til Nigeria med avreise en uke etter at konkurransen i Stavanger var avsluttet. Det synes vi var spesielt. Summen av alle omstendighetene gjør at vi mener de hadde manglende formål med reisen til Norge, sammenlignet med hva de har oppgitt for å få visum, sier Nyland.

Lørdag ble alle fire vedtatt bortvist fra Norge, med begrunnelse i manglende formål for reisen, og sendt hjem til Nigeria.

- Det innebærer at de kan komme tilbake når de vil, men de må ha et gyldig og godkjent formål med reisen, forklarer Nyland.

Ikke ukjent framgangsmåte
Teamlederen forteller at grensekontrollørene ikke er ukjent med at utenlandske borgere oppgir falske formål med reiser til Norge.

- Seminarer, møter, konkurranser og ferie er noen av grunnene folk oppgir for å få tillatelse til å reise til Norge. Men når vi kontrollerer dette ved ankomst til landet, er det ikke alltid det oppgitte formålet stemmer med realitetene. Det kan gi grunnlag for bortvisning, forklarer Dagheid Nyland.

Les flere saker i rb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere