Gå til sidens hovedinnhold

- Så feil kan man ta

Norges beste i Tour de Ski kom så vidt med på laget.

- Det sto mellom Martin Johnsrud Sundby og Tord Asle Gjerdalen om den niende plassen, sa Åge Skinstad. Det var 17. desember og kun få minutter siden uttaket til Tour de Ski var offentliggjort.

Nå kan sportssjefen puste lettet ut for at valget ble som det ble. For etter fem av åtte etapper er Gjerdalen nummer to i Touren, kun slått av Lukas Bauer.

Les også:Bauer et hav foran

Ikke overrasket
Likevel er han ikke fornærmet over at han for to uker siden ble omtalt som niende- og sistemann på laget.

- Så feil kan man ta. Men jeg skjønner veldig godt at Åge sa det han gjorde. Det er bare å se på plasseringene fra før jul, det, sier Gjerdalen til Nettavisen.

Selv er han ikke overrasket over at det har gått så bra.

- Nei, det er jeg ikke. Jeg hadde kanskje ikke trodd at jeg skulle ligge så godt an, men jeg hadde troen på at jeg kunne kjempe i toppen.

- Hvorfor?

- Fordi jeg har gjort mye riktig i sommer og høst. Og fordi jeg går veldig mange jevnt gode løp. Da passer Tour de Ski ganske bra.

- Fint å vinne på Beitostølen
- Det er vel flere andre som også vil hevde at de gjorde mye riktig i sommer og høst, men som likevel sliter nå?

- Da har de ikke jobbet optimalt. Det er fint å vinne renn på Beitostølen i november, men det er viktigere å treffe med formen til det som betyr noe, altså mesterskap og Tour de Ski, poengterer 24-åringen fra Holeværingen.

Han innrømmer at han nå begynner å merke kjøret, men trøster seg med at konkurrentene sannsynligvis har minst like tunge bein.

At han nå seiler opp som Norges heteste kandidat sammenlagt, har Gjerdalen et meget avslappet forhold til.

Debutant
- Forventninger er ikke noe jeg tenker på. Klart, folk har forventninger til Norge som langrennsnasjon. Og når jeg ligger best an, vil det bli forventninger til meg. Men jeg fokuserer på å prestere best mulig ut fra det jeg er god for.

Tord Asle Gjerdalen er debutant i Tour de Ski, og vet sånn sett lite om hva som venter han på den siste etappen, da løperne skal klatre opp en av alpintraseene i Cavalese.

- Jeg vet ikke om det er en fordel eller en ulempe. Jeg kommer sikkert til å åpne som en idiot, fleiper Gjerdalen, som nøt den første utgaven av Tour de Ski fra TV-kroken for et år siden.

- Det var kjempemoro å se Tour de Ski på TV. Touren er et kjempepluss for sporten. Der har vi truffet.

Treffer han også med dagsform og skivalg på de tre resterende etappene, har Norge fått en ny langrennsstjerne.

Les også:Fakta om Tour de Ski

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.