Gå til sidens hovedinnhold

- Så jævlig dårlige ut

Line Jahr synes ikke VM ble god reklame for jentehopp.

LIBEREC (Nettavisen): Det skulle være en stor dag for verdens beste skihoppere. Det ble det da også.

Lindsey Van ble tidenes første verdensmester. Og Anette Sagen sørget for at det også ble norsk jubel, med sin bronsemedalje.

Også Line Jahr, som ble nest beste norske på niendeplass, er fornøyd – med innsatsen.

- Jeg gjør mine to beste hopp, da kan jeg ikke klage, fastslår hun.

Men i neste åndedrag klager hun likevel. På juryen.

- Var feige
For kvaliteten på tidenes første VM-hopprenn for kvinner må kunne beskrives som middelmådig. Jente etter jenter deiset ned på kulen. Bare de ni beste strakte seg over 80 meter i begge omgangene.

- Jeg synes juryen var feige. Vi burde hatt fem bommer høyere fart. Bakkestørrelsen er 100 meter, og det er jo nesten ingen som er i nærheten av det, sier Jahr oppgitt til Nettavisen.

- De fikk de dårligste jentene til å se jævlig dårlige ut. Jentehoppingen har kommet langt, og så er det dette folk får se på TV når vi endelig er i VM. Det er litt skuffende. For dette rennet kunne ha vært så mye, mye bedre, fastslår hun.

Og Jahr er ikke den eneste som reagerer.

- Det burde absolutt ha vært høyere fart. Det blir ikke noe bra renn, erkjenner bronsevinner Anette Sagen.

Hell i uhell
Sportssjef Clas-Brede Bråthen sa på forhånd at det var juryen han fryktet aller mest. Dessverre viste den seg å være begrunnet.

- Juryen gjorde alt de kunne for å ødelegge rennet. Det var sikkert ikke bevisst, men det var sånn det ble, sier Bråthen til Nettavisen.

Han priser seg likevel lykkelig over at resultatlisten i seg selv gir jentehoppingen oppmerksomhet i viktige nasjoner.

- At Lindsey Van vant, var trolig det beste som kunne ha skjedd for denne sporten. Nå kommer det til å rulle innslag om dette på amerikanske nyhetskanaler i hele dag. Ulrike Grässler fra Tyskland ble nummer to, og Tyskland er et stort og viktig land. Mens Anette sørget for norsk medalje, og ei østerriksk og ei fransk jente fulgte på de neste plassene. Det er viktig for sportens utbredelse at mange nasjoner har folk med i toppen, poengterer Bråthen.

Fredagens renn var det eneste kvinnehopprennet i Liberec. I Holmenkollen om to år kan det også bli lagkonkurranse.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken