Gå til sidens hovedinnhold

Så kom Moldes første smell

Sjansesløseri av en annen verden senket Molde.

MOLDE - VIKING 1-2:

Det har vært mye snakk om Moldes utrolige start på Tippeligaen 2009. Kjell Jonevrets mannskap har til tider spilt festfotball, og var ubeseiret etter sine fem første kamper.

Lørdag satte Viking en effektiv stopper for den seiersrekka.

Alexander Ødegaard og Vidar Nisja sørget for at alle tre poengene ble med hjem til Stavanger, og at gullpratet rundt Molde nok avtar den kommende tiden.

Kjell Jonevret var ikke så altfor skuffet etter kampslutt.

- Viking var litt for gode for oss, vi ble litt for udisiplinerte. Vi slapp inn to dødballmål, og det var dårlig forsvarsspill ved begge anledninger, sa den karismatiske Molde-treneren til NRK rett etter kampen.

Sterke afrikanere
Men Molde var friske fra start. Hjemmelagets senegalesere imponerte som de har gjort mye så langt i årets sesong, og spesielt Makhtar Thioune var en konstant trussel mot Viking-forsvaret.

Pape Diouf hadde en stor mulighet til å føre hjemmelaget i ledelsen etter 13 minutters spill, men hans forsøk på brassespark var ingen stor suksess.

De store sjansene uteble fram til Viking fikk frispark rett utenfor Moldes 16-meter mot slutten av den første omgangen. Ødegaard satte ballen i mål via et Molde-bein til en ledelse for bortelaget.

Dramatikk mot slutten
Etter 65 minutters spill doblet Nisja bortelagets ledelse da han headet ballen i mål etter et hjørnespark.

Etter et massivt press med flere kjempesjanser de siste 20 minuttene av kampen, så det utrolig nok ikke ut som at Molde skulle få hull på byllen. Men fire minutter på overtid scoret Mame Biram Diouf hjemmelagets redusering, men beklageligvis for hjemmefansen på Aker Stadion ble det ikke flere mål i den flotte vårsola i Molde.

Leder fortsatt
Dermed er Molde fortsatt serieleder, men Rosenborg kan gå forbi om de slår Lillestrøm søndag.

Viking fikk endelig en trepoenger. Medaljekandidaten hadde ikke vunnet en kamp siden seriepremieren, men viste stor effektivitet foran motstanderens mål.

Viking-trener Uwe Rösler mente før kampen at lagets hans ikke hadde vært gode nok de siste 20 meterne før mål så langt i sesongen, men tyskeren kan glede seg over at det i hvert fall ikke var tilfellet på lørdag.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget