RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Så kom nedturen

Sist oppdatert:
Etter nesten-sensasjon mot Canada møtte Norge den latviske veggen i ishockey-VM.

Norge-Latvia 1-4: Med uavgjort eller seier mot Latvia ville det norske ishockeylandslaget vært sikret kvartfinaleplass i VM i Canada. Men etter å spilt som guder mot Canada, kom nedturen mot Latvia søndag.

- Vi var kanskje litt overmodig i starten. Vi fikk en dårlig start. Kampen ble preget av det, og vi klarte ikke utnytte overtallspillet da vi fikk det, sa landslagssjef Roy Johansen til VG Nett etter kampen.

Med tap når det gjenstår én kamp i mellomspillet er veien plutselig blitt vanskeligere. Norge står bokført med fire poeng, Latvia med tre. Dermed er Norge nødt til å slå USA mandag dersom laget skal sikre seg avansement.

Trenger tysk hjelp
Med tap er landslagsguttene avhengige av tysk hjelp. Latvia møter nemlig Tyskland i sin siste kamp etter at Norge har spilt. Dersom Norge skulle tape og Latvia vinne, er det latvierne som trekker det lengste strået.

(les videre under bildet)

FOR TIDLIG: Norge jublet etter utligningen til Lars Erik Spets. Men det hjalp så lite.

Det var Latvia som først fikk nettkjenning mot Norge. Etter tolv minutter kom Latvia to mot én etter et mislykket norsk langskudd. Martins Cipulis fikk pucken og gjorde ingen feil da han satte den bak keeper Pål Grotnes.

Bare minuttet seinere sørget Lars Erik Spets for balanse i regnskapet da han styrte et langskudd i mål. Likevel var det latvierne som kunne gå til pause i føringen. To minutter før hvilen lurte Herberts Vasiljevs pucken i nettet fra skrått hold.

Latvia tok kommandoen i den andre perioden, og dominerte skuddstatistikken, og laget fikk belønning for strevet. Bare tre minutter ut i perioden økte Mikelis Redlihs til 3-1. Det resultatet holdt seg til pause.

Null uttelling
I den siste perioden gikk Norge på banen med vissheten om at de trengte mål. Og de norske hockeyguttene prøvde å etablere et press mot det latviske målet. Det ville seg likevel ikke helt for nordmennene, og store deler av perioden ble en relativt tam forestilling.

Nærmest norsk scoring var Marius Holtet, som kom alene med keeper fem minutter før full tid. Lauris Darzins ofret seg for latvierne, og fikk taklet nordmannen. Darzins fikk to minutter for taklingen, men sørget for at det ikke ble norsk redusering.

Norge valgte å ta ut keeper den siste perioden i et siste forsøk på å score. Det resulterte i at Latvia kunne punktere kampen halvminuttet før mål.

Dermed ble det en skuffende norsk nedtur i VM.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere