RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye tjente danskene på Sykkel-VM

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Og her hjemme krangler Bergen og Stavanger om valget av søkerby.

En rapport fra Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen har utarbeidet, viste at turistene svidde av 232 millioner danske kroner (239 millioner norske) i forbindelse med mesterskapet i København.

- Hele 76 prosent av disse millionene stammer fra besøkende fra utlandet, presiserer Land Lundov i Sport Event Danmark ifølge tv2sport.dk.

Ifølge rapportene fulgte over en halv million mennesker (545.000) rittet på gatenivå i løpet av mesterskapets seks dager.

Krever innsyn i Veritas-rapport
Om det er denne rapporten som har fått rogalendingene til å kreve fullt innsyn i grunnlaget for å velge Bergen som norsk VM-by for 2016, skal ikke vi spekulere i.

Regionavisen Bergens Tidende skriver i hvert fall at Stavanger ønsker fullt innsyn i Veritas-rapporten som skulle være med på å kvalitetssikre VM-søknadene.

Her ble de 12 hovedkriteriene søkerbyene ble bedt om å redegjøre for, vurdert av klassifikasjonsselskapet og tillagt en egen tallverdi. Totalsummen ble igjen benyttet som et vedlegg i forbundets endelige vurdering.

- Dårlige tapere
Overfor avisen fastholder sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen at tallmaterialet fra Veritas ble hentet inn var ment for internt bruk.

- Vi ønsker ingen videre debatt om hvert enkelt punkt her, men kommer til å forklare byene om prosessen og grunnlaget vårt for å vise at det er et solid arbeid som er lagt ned i denne sammenhengen, sier sykkelpresidenten.

Idrettsbyråden i Bergen mener forespørselen vitner om «dårlig sportsånd» fra Stavangers side:

- Nei, kjære vene. Jeg ser på dette som tegn på at de er dårlige tapere. Jeg tar det med knusende ro, men synes kanskje de skulle holdt seg for gode til det. Forbundet har gjort et valg, og god konkurranseånd ville vært ikke å kritisere det, sier Gunnar Bakke til Bergens Tidende.

- Gedigen opptur for turismen
All den tid Norge ikke har fått arrangementet av UCI (det internasjonale sykkelforbundet) ennå, er det uansett for tidlig å sprette champagnekorken i noen norske byer.

Danskene kan imidlertid ta seg «en lille en» i etterkant av fjorårets VM-fest.

- Sykkel-VM ble en gedigen opptur for turismen i København. Det var en fantastisk plattform til å skape positiv internasjonal interesse om verdens kuleste sykkelby, sier Martin Bender i Wonderful Copenhagen.

Her finner du alle kandidatene: Hvem bør bli Norges VM-kandidat?

- Samtidig ble VM et «point of no return» for framtidige events i København, som viste hvor langt man kan nå, dersom man samarbeider om en felles sak, legger Bender til.

Kanskje et poeng den norske sykkelfamilien bør notere seg bak øret?

PS! Det er Forbundstinget i Norges Cykleforbund som formelt bestemmer om Norge skal søker mesterskapet. Det bestemmer de i Harstad i neste måned. I forbindelse i VM i Limburg til høsten, vil UCI så bestemme om den norske søknaden vinner fram i konkurransen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere