*Nettavisen* Sport.

Så nær var han gullet

Tor Arne Hetland måtte nøye seg med sølvmedalje i sprintfinalen, etter å ha blitt passert av Vassili Rotchev rett før mål. - Jeg skulle så gjerne hatt gull, sa en sliten Hetland etter løpet.

22.02.05 16:01

Tor Arne Hetland reddet dagen for det norske sprintlaget, etter at kvinnene hadde en dårlig dag. Marit Bjørgen ble slått ut allerede i prologen, og verken Ella Gjømle eller Guro Strøm Solli klarte å ta seg videre etter kvartfinalen.

Svartedal syk
Og da Jens Arne Svartedal - Norges største gullkandidat på herresiden - måtte kaste inn håndkleet i dag morges på grunn av sykdom, så det tyngre ut for herrene.

Men Tor Arne Hetland ville det annerledes. Han var bare noen centimetere unna å klare gullet, men Vassili Rotchev ble for sterk mot slutten. Thobias Fredriksson tok den siste plassen på pallen.

- Jeg tror faktisk det løpet i dag hadde holdt til en klar gullmedalje i de foregående mesterskapene. Men Rotchev er en utrolig rask kar, og i de tunge løypene her, kom han til sin rett. Jeg har trent for dette i hele år, så å få medalje, er bra. Jeg skulle gjerne hatt gull, men jeg får trene enda mer til neste år og ta gullet da, sa Hetland til NRK etter løpet, før han la til:

Klinte til
- Jeg klinte til over bakketoppen, og skulle være først inn, men så fikk han bakskiene mine. Han fikk med seg farten ut på oppløpet, og da jeg hadde ett tak som ikke var helt som det skulle, kom han plutselig over meg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen var fornøyd med Tor Arne, men ikke like fornøyd med dagen.

- Når Jens Arne ble sjuk, er det bra med sølv, men i dag var planen å ta to gull i forhold til målsetning, så da er vi ikke fornøyde, sier Håkensmoen til NRK.

Sprinttrener UIf Morten Aune var ikke fornøyd med dagens fangst:

- Tor Arne gikk sitt livs klassiske sprintløp, og det var bra, men vi skal ta gull i denne øvelsen, så da kan vi ikke være fornøyde, mener han.

Drømte om medalje
For russiske Vassili Rotchev ble dagens seier av det utrolige slaget.

- De siste 300 metrene tenkte jeg på 2. plass, og jeg trodde aldri jeg skulle klare å ta gull. Drømmen min var å ta medalje i VM, så dette var en stor overraskelse for meg, sa han til NRK etter seieren.

Odd Bjørn Hjelmeset ble nest best av de norske med en 5. plass, etter at han vant B-finalen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.