Sa nei til RBK, Stabæk og LSK

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Hvorfor har Morten Fevang (34) sagt nei til seks norske toppklubber?

05.06.09 14:59

SKOPJE (Nettavisen): 34 år måtte han bli, Morten Fevang, før han kom med på A-landslaget. Den anvendelige midtbanespilleren er omskolert til midtstopper, og har vært en av hovedgrunnene til at Odd Grenland har tatt Tippeligaen med storm så langt.

Han debuterte imidlertid for Odd langt tilbake på 90-tallet, og har hadde flere gode sesonger der før han tok et suksessrikt utenlandsopphold i OB.

- Overraskende
Men landslaget, det fikk han aldri sjansen på den gangen.

- Det var veldig overraskende å bli tatt ut så sent i karrieren. Kanskje er det sånn at man må være midtstopper for å komme med? Jeg har jo vært i bra form tidligere i karrieren også. Uansett er det veldig moro å være med, og se hvordan ting fungerer her også, sier han til Nettavisen.

Fevang forventer ikke en plass fra start mot Makedonia, til det er Brede Hangeland og Kjetil Wæhlers statistikk sammen for god. Men håpet er å få bidra – en eller annen gang. 34-åringen har nemlig ingen planer om å legge opp med det første.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Mange muligheter
Han har heller ingen planer om å forlate Odd Grenland. Han har halvannet år igjen av kontrakten med klubben, og vet at sjansen for et opphold i en annen norsk klubb har vært der. Og det mange ganger.

- Lillestrøm, Stabæk, Strømsgodset, Sandefjord, Vålerenga og Rosenborg, sier Fevang til Nettavisen.

- Alle de har vært på meg tidligere i karrieren. Hadde jeg villet, så kunne jeg nok spilt for en av dem, legger han til.

Nærmest var Rosenborg.

- Kontraktsforslaget og alt lå klart den gangen, men jeg sa nei.

Og da er spørsmålet – hvorfor har Fevang vært så tro mot nettopp Odd?

- Handler om trivsel
- Odd var klubben karrieren startet i, og jeg er godt kjent med alle folkene rundt klubben. Jeg trives veldig, og jeg har fått spille på et lag som har vært lenge i toppen av norsk fotball. Jeg har fått mange venner i og rundt klubben, folk jeg er sammen med på fritiden, og sånt er viktig, sier han.

- Jeg har selvsagt vært i tenkeboksen, jeg, som alle andre. Det ble imidlertid en helhetsvurdering: Trivsel og spilletid veid opp mot en usikker plass et annet sted. Man vet jo aldri hva som skjer i en ny klubb, fortsetter han.

Samtidig innrømmer han lett at karrieren i danske OB ble en suksess.

- Ja, det lykkes jo bra der, så ja, kanskje jeg skulle prøvd noe annet enn Odd her hjemme også, gliser han.

Uansett har han flere bein å stå på den dagen fotballkarrieren er omme. Han er nemlig utdannet diplomøkonom fra BI.

- Fotball er drit moro, men langt ifra det viktigste i verden, oppsummerer Fevang.

Men der kan man kanskje være uenig. Lørdag 17.45 vil i alle fall Norges kamp mot Makedonia være det viktigste for veldig, veldig mange i Norge.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.