Da nyheten om HTC-lagets bortgang etter inneværende sesong sprakk havnet mange sykkelstjerner på markedet. Den mest ettertraktede har utvilsomt vært Mark Cavendish, men en 23-åring fra Tacoma, Washington tiltrakk seg også oppmerksomheten til de aller største sykkellagene i verden.

Tejay Van Garderen viste frem sitt voldsomme potensiale allerede som førsteårsproff da han ble tredjemann i Critérium du Dauhphiné.

I år debuterte unggutten i Tour de France på et av lagene hvor det var vanskeligst å komme med blant de ni utvalgte.

23-åringen signerte en treårig kontrakt med BMC i august, men interessen fra andre lag var langt fra fraværende.

Rabobank, Garmin, RadioShack, Leopard, Sky...
- Rabobank var interessert i å ta meg tilbake, og Garmin var virkelig interessert. RadioShack viste litt interesse de også, men siden sponsorjakten deres ikke endte før ganske sent kunne de ikke komme med et tilbud før jeg var i forhandlinger med andre lag. Leopard Trek uttrykte interesse og Sky uttrykte meget sterk interesse, forteller Van Garderen til cyclingnews.com.

Til slutt falt valget på BMC. Rytteren som kjørte for Rabobanks Kontinentallag før han signerte for HTC-laget foran 2010-sesongen avslører at de andre lagene matchet BMCs økonomiske betingelser.

- Det viktigste var at kontrakten går over tre år. Jeg har arbeidet med kontraktene og stresset som medfølger, og etter det som skjedde med HTC er det viktig for meg å slippe det i to år og ha en sikker fremtid, fortsetter han.

Rykter om en årlig lønn på rundt 1,25 millioner euro har versert. Amerikaneren avviser disse ryktene.

- Dette er overdrevet. BMCs tilbud var bra og viste at de var villige til å investere, men tallene er overdrevet.

- Jeg blir Evans’ høyre hånd
I sin debut i Tour de France jobbet Washington-gutten mye for den raske mannen Mark Cavendish. Van Garderen tror han vil være bedre tjent med å hjelpe Cadel Evans i fjellene.

- Når, og hvis, jeg drar til Tour de France blir en av Evans’ høyre hender. Det virker som han ofte har manglet støtte i fjellene, hvis jeg kan gi han en slik støtte vil de være fint for meg å jobbe for en leder som han, mener Van Garderen, som videre forteller at han vil være kaptein i ritt som Paris-Nice og Tour of California.

- Hvis jeg hjelper Cadel i fjellene og gjør en god jobb for han, vil det gi meg muligheten til å gå for den hvite trøyen eller kjøre for sammendraget selv. Jeg sier ikke at målet er topp ti i touren, men det er en mulighet, fortsetter amerikaneren.