RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Wiklund (Scanpix)

Så sa det stopp for Bjørgen

Sist oppdatert:
Det stoppet på fem strake seirer for Marit Bjørgen.

Onsdag ble det norske skiesset nummer tre på sprinten i Stockholm.

Anna Olsson begeistret hjemmefansen med sin seier, mens Justyna Kowalczyk tok andreplassen. Likevel kan man ikke bli annet enn imponert av den norske jenta.

14 strake på pallen
Bjørgen står med utrolige 11 seirer, én andreplass og to tredjeplasser på sine siste 14 starter i verdenscupen, NM- og OL. Underveis har det blitt tre NM-gull, tre OL-gull og altså fem strake seirer etter Vancouver-OL.

Kun én gang i 2010 har Marit Bjørgen ikke vært på pallen. Det skjedde under sprinten i Otepää like før OL. Da endte hun på 9. plass.

Les også:Northug banket svenskene

Onsdagens renn blir ikke regnet som et rent verdenscuprenn, det deles nemlig kun ut halvparten så mange verdenscuppoeng som vanlig, siden verdenscupavslutningen i Falun/Stockholm gås som Tour de Ski. Det deles altså ut bonussekunder underveis, men for å få en ny tellende verdenscupseier er det altså sammenlagtstillingen etter rennene i Sverige som avgjør.

Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen, Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalene.

Avsluttet med seier?
Olssons seier var for øvrig Sveriges første noensinne på en sprint i Stockholm, men kan samtidig ha vært Olssons siste noensinne. Ifølge Aftonbladet har 33-åringen nemlig flere ganger signalisert at årets sesong kan være hennes siste som langrennsløper.

PS. Verdenscupen sammenlagt på kvinnesiden er for lengst avgjort. Justyna Kowalczyk, som har gått «alt» denne sesongen er suveren vinner både av sammenlagt-cupen og sprintcupen. Marit Bjørgen ligger faktisk hele 805 poeng bak Kowalczyk til tross for storformen de siste par månedene.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere