Tottenham-sjef Harry Redknapp er en av de mest frittalende i Premier League (ja, da, vi vet at Ian Holloway er i en egen divisjon), og der britene mest er kjent for sine syrlige understatements, er Spurs-sjefen mer kjent for sin evne til å være direkte, uten kryptiske Eric Cantona-metaforer.

Denne gangen er det dommer Howard Webb som får gjennomgå. Pipeblåseren har hatt et godt år, og har dømt både Champions League-finalen og VM-finalen.

Kom 39-åringen i hardt vær etter sistnevnte kamp, var kritikken ikke mindre etter tirsdagens Premier League-oppgjør på White Hart Lane mellom Spurs og Sunderland. Spesielt var det en hendelse tidlig i andreomgangen, da Boudewijn Zenden taklet David Bentley.

- Åpenbar straffe
TV-bildene antyder at Spurs-flanken er i ferd med å legge seg før den gamle Liverpool-spilleren treffer Bentley, og Howard Webb ga også Tottenham-spilleren kort for filming, men det er ikke slik Tottenham-sjefen ser det.

- Hvordan Webb kan gi ham gult...

- Jeg har aldri vært en type som bruker å kritisere dommere, men det var en åpenbar straffe. Hadde vi fått den, hadde det blitt en helt annen kamp, sier Tottenham-sjefen til Sporting Life.

Lee Cattermoles takling på Luka Modric imponerte heller ikke den fargerike Spurs-sjefen. Sunderland-spilleren er en av de tøffeste i Premier League, og har allerede pådratt seg to utvisninger i år. Midtveis i andreomgangen felte han Tottenhams midtbaneelegant stygt, men slapp unna med det gule.

Ønsket Cattermole i dusjen
En altfor billig straff, skal man tro Redknapp.

- Han kunne enkelt ha brukket benet på ham. Modric har noen stygge merker på leggen sin, og var heldig som ikke brakk den.

- Howard Webb må forstå forskjellen på å treffe ballen og å treffe over ballen.

63-åringen mener at den anerkjente dommeren ikke har noe spesielt imot Tottenham, men at de to avgjørelsene spilte en viktig rolle for kamputfallet. 1-1 hjemme mot de svarte kattene var ikke hva verken Spurs-manageren eller -fansen forventet, men Redknapp mener det var feil av hjemmesupporterne å pipe ut sine egne spillere etter kampen.

Latterliggjør egne fans
Selvsagt får også fansen gjennomgå.

- Hva har de å klage på? Vi kunne ikke ha gjort noe mer i kveld, vi kunne ikke prøvd noe hardere.

- Men det har jo hatt det så bra her i de siste årene, vet dere. De har jo vunnet ligatittel på ligatittel, ironiserer den frittalende Tottenham-manageren.

HTML EMBED