Gå til sidens hovedinnhold

- Så tøft at jeg vurderte å legge opp

Men etter OL gjør skiskyttermammaen det likevel.

Ann Kristin Aafedt Flatland (30) måtte se hele forrige sesong på TV-skjermen, i forbindelse med en at hun fikk barn.

Comebacket kom langt raskere enn ventet, men det tok lang tid og mye tenking før hun fant ut at hun faktisk ville tilbake på skiskytterarenaen.

Lystbetont trening
- Det er tøft å bli mor, vet du, ler hun, men blir raskt mer alvorlig.

- Til tider var jeg faktisk veldig i tvil om jeg i det hele tatt ville tilbake, eller om jeg rett og slett skulle legge opp, forteller Flatland til Nettavisen.

Formen har hun altså funnet tilbake i rekordfart, men Flatland bedyrer at hun ikke trente mot et comeback underveis i svangerskapet.

- Trening har jo alltid vært en stor del av hverdagen min, så det ble selvfølgelig en god del også mens jeg var gravid. Jeg trente veldig lystbetont og var med på sosiale ting, men hadde ikke noe mål om å returnere på det tidspunktet, sier mammaen til lille Anna, som kom til verden i slutten av april.

- Lysten kom tilbake når jeg fikk trent av meg noen kilo, og kroppen ble litt lettere. Da det nærmet seg slutten av sommeren, fant jeg ut at ville prøve meg.

Går for medalje
Ann Kristin Flatland har så langt stått på toppen av seierspallen én gang i individuelle renn. Det følte hun var grunn god nok til å ikke legge skiskoene på hylla.

- Jeg har jo ikke oppnådd så masse, og følelsen av å stå på toppen av pallen, er noe jeg gjerne opplever igjen, sier hun, og legger til at hun nok ville gjort som Magdalena Neuner, dersom hun hadde vunnet like mye.

I VM i Nove Mesto er Tora Berger det naturlige gullhåpet på kvinnesiden. Flatland innser at det blir tøft å hamle opp med lagvenninnen og resten av verdenseliten, men understreker at hun ikke er med som listefyll.

- Jeg stiller jo i VM for å ta medalje, og hadde ikke blitt med hvis jeg ikke følte at formen var bra nok. Treningsgrunnlaget mitt er naturligvis ikke like godt som hos alle de andre, men hadde jeg ikke hatt en god følelse, ville jeg ikke blitt med. Da skulle en annen fått plassen min, forteller Flatland.

3561675

Legger opp etter OL
Selv om VM var et stort mål da Flatland trente seg opp etter fødselsen, er det likevel OL i Sotsji til neste år som drev henne tilbake.

- Jeg hadde en veldig god sesong sist gang det var OL, men fikk likevel ikke til de resultatene jeg hadde håpet på. Derfor er det ekstra motiverende når OL er rett rundt hjørnet, og jeg innser at det er nå jeg har muligheten til å oppnå suksess, ikke om fem år.

- Så du ser på OL i Sotsji som siste endestasjon?

- Ja, det gjør jeg. Når OL er over, er jeg ferdig, innrømmer Flatland.

VM i Nove Mesto går fra 6.-17. februar. Nettavisen følger alle renn direkte.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken