*Nettavisen* Sport.

Sa unnskyld til Sir Alex

Foto: PHIL NOBLE (Reuters)

Så skrev Wayne Rooney under på en ny langtidskontrakt med Manchester United.

22.10.10 15:19

Wayne Rooneys fremtid er avklart.

Han ender ikke i Manchester City. Ei heller i Italia, Spania eller Chelsea.

Fredag skrev Rooney nemlig under på en ny femårskontrakt med Manchester United. Det betyr at han spiller for Manchester United fram til juni 2015.

Minst.

Det betyr også at han fortsetter å spille foran fansen som senest onsdag kveld understreket at de aldri ville tilgi ham.

- Colleen tilga deg. Vi gjør det ikke, sto det på bannerne fansen hadde med seg under onsdagens kamp mot Bursaspor.

Torsdag ble Rooney så møtt med dødstrusler, og en gruppe med 30 fans møtte personlig opp ved Rooneys hus. De krevde en forklaring, og forsvant først da politiet ble tilkalt.Samtidig ble det klart at Nikes butikkvindu i Manchester ble vandalisert.

Beskjeden tagget på vinduet var klar nok.

- Skriver du under for City - da dør du!

Fra trusler til kontrakt
Alt dette skjedde etter en uke hvor mange trodde at Rooney hadde spilt sin siste kamp for Manchester United. Manager Alex Ferguson sa senest tirsdag at Rooney ville vekk fra klubben. Onsdag bekreftet så Rooney selv det samme, men sent onsdag kveld fastslo Ferguson at det var uaktuelt at det hele skulle utarte seg til en føljetong.

Torsdag satt derfor Ferguson, administrerende direktør David Gill, Rooneys representanter og Manchester Uniteds eiere i en rekke møter om temaet.

Så endte det som det gjerne gjør.

Alex Ferguson vant fram.

Rooney, Uniteds eneste virkelige verdensstjerne og spilleren som er toppscorer totalt i Premier League etter at han dro til United i 2004, fortsetter i klubben.

Overlykkelige
- Det har vært en vanskelig uke, men størrelsen på dekningen er akkurat som ventet. Jeg sa imidlertid at døra alltid er åpen for ham, og jeg er overlykkelig over at han blir her videre, sier manager Alex Ferguson.

- Noen ganger, når man spiller for en klubb, er det imidlertid vanskelig å forstå nøyaktig hvor stort det hele er, og det må noe lignende som det vi har sett den siste uka til for å forstå det. Nå tror jeg Wayne forstår for en fantastisk klubb Manchester United er, legger han til.

- Wayne har beklaget det hele overfor meg og spillerne. Han kommer til å gjøre det samme overfor fansen, sa Ferguson til radiostasjonen Key 103.

Rooney selv har snudd raskere i saken enn han har løpt i Premier League hittil i sesongen.

Senest onsdag sa han egentlig at hans egne ambisjoner var større enn Uniteds.

Nå er de ikke lenger det.

- Jeg er overlykkelig over å skrive under på en ny kontrakt med United. Jeg har snakket med manageren og eierne, og de har overbevist meg om at dette er stedet å være også videre. Jeg sa onsdag at Alex Ferguson er et geni, og det er hans støtte og tro som overbeviste meg til å fortsette, sier Rooney selv.

- Jeg har klokkertro på at ledelsen, trenerne, styret og eierne alle kun handler for å ivareta klubbens stolte historie, og det var jo derfor jeg gikk hit i utgangspunktet.

- Jeg er sikker på at fansen har følt seg sviktet etter det de har sett og lest den siste uka, men jeg handlet kun ut av bekymring for klubbens fremtid. Fansen har imidlertid vært fantastiske hele veien etter at jeg kom hit. Nå er det opp til meg å vinne dem tilbake, fortsetter han.

1,4 millioner i uka?
Nøyaktig hva som har skjedd de siste 48 timene - hva slags forsikringer Rooney har fått - er imidlertid ikke kjent. Det virker imidlertid merkelig om Rooney har gjort en U-sving uten noen som helst forsikringer om investeringer på spillersiden også videre.

- Nå blir det opp til Glazer-familien å vise ambisjoner når de også bygger laget, skriver en av Englands mest respekterte journalister, Henry Winter, på sin twitter-side.

Den nye lønna er heller ikke kjent. Rooney skal ha tjent om lag 90.000 pund i uka i United, men den nye lønna ligger ifølge rapporter trolig på om lag 180.000 pund i uka. Han kunne trolig tjent godt over 200.000 pund i uka i Manchester City. Det ble også rapportert i lokalavisa Manchester Evening News at City stod klare med 550 millioner kroner for å få Rooneys underskrift.

Men Alex Ferguson er ikke i Manchester City.

Det ble avgjørende.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.