CHICAGO - BOSTON 1-2 e.f:

Chicago Blackhawks stakk av med seieren i første NHL-finale mot Boston Bruins i tredje overtidsperiode (!).

Lørdag tok Massachusetts-mannskapet hevn ved å trekke den lengste strået da også den andre finalekampen gikk til forlenget spilletid.

Bruins overlevde et intenst press fra vertene i første periode, men ble som så ofte før reddet av målvakt Tuukka Rask. Chicago tok riktignok ledelsen ved Patrick Sharp, men finske Rask hindret større ledelse til Chicago.

- Det så ut som de hadde flere spiller på isen. De kjempet på hver eneste puck foran målet, og hadde mange sjanser. Vi spilte definitivt ganske dårlig. Men det var en god ting at vi bare var ett mål bak og tok oss sammen etter det, sa Rask til NHL.com.

Med 18 redninger i første periode banet han vei for at Bruins kunne få kampen mer i sitt spor fra andre periode. Da fikk Boston-gutta senket tempoet i spillet, slik de har for vane, og slik de gjorde da Pittsburgh Penguins ble stoppet i semifinalene etter fire strake Bruins-triumfer.

Sakte spilte bortelaget fra Boston seg til sjansene de trengte for å vinne. Først utlignet Chris Kelly med sitt første mål i Stanley Cup sent i andre periode.

Så, etter en målløs tredje periode, fant Daniel Paille veien forbi Corey Crawford for andre gang. Det skjedde etter nesten 14 minutter med forlenget spilletid.

Dermed utlignet Boston Bruins til 1-1 i årets finaleserie i Stanley Cup. Neste kamp spilles på deres hjemmebane førstkommende mandag.

Se høydepunkter fra nattens kamp i vinduet under:

HTML EMBED