Så var det slutt for Northug

Foto: VI Menn / Thorkild Gundersen

Det er ikke ofte Norges Idrettsforbund håper at Petter Northug taper, men kanskje denne gang?

27.04.10 17:25

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund har gått knallhardt ut mot Petter Northug i både VG og TV 2.

- Har et ansvar
Årsaken er at langrennskongen er i Monte Carlo for å spille poker, nærmere bestemt for å delta i Europas kanskje største pokerturnering, European Poker Tour (EPT) sin sesongfinale i Monte Carlo.

- Han må forstå sin rolle i et helhetsperspektiv. Han har et ansvar som den mest profilerte utøveren i Norge, og pokerspill i Norge er forbudt. Han driver altså med noe i utlandet som er forbudt i Norge. Jeg undrer meg over det valget, sa Andersen til TV 2.

Den samme generalsekretæren har tidligere uttalt til Nettavisen at han ikke har noe imot poker dersom Norsk Tipping tilbyr dette.

Røk ut tirsdag
Northug er en av ti norske spillere blant de 848 som var med fra start i jakten på førstepremien på 1,7 millioner euro (cirka 13 millioner norske kroner).

Tirsdag ettermiddag, rundt klokken 15.30, røk Northug ut av turneringen.

Northug gikk først hardt inn med et tierpar, hvor han tapte mot en shortstack (en spiller med få sjetonger, red. anm.) som hadde QJ. Da hadde OL-vinneren bare 600 igjen. Han trdoblet først dette, før han deretter doblet sjetongstakken igjen, men til slutt røk han ut av turneringen med et sjuerpar mot et knektepar.

Han endte på 250.-plass.

- Fin utfordring mentalt
Dermed kom han lenger enn verdens antatt beste pokerspiller, Phil Ivey, samt både norgesmester Stian Johannessen og Johnny Lodden.

- Jeg synes ikke jeg gjorde noen feil underveis, så sånn sett er jeg fornøyd med spillet. Jeg hadde bare hatt bruk for litt mer flaks i de to store hendene, ihvertfall i én av de. Uansett har dette vært en fin oppvarming til VM, nå vet jeg mer om hva jeg går til. Det har vært en fin utfordring mentalt, og mye spenning underveis, sier Petter til vimenn.no.

Vi Menn fulgte Northug direkte under EPT Monte Carlo.

Seks nordmenn gikk videre fra spilledag 1A og 1B, men ifølge Norsk Pokermagasin er det kun Andreas Torbergsen som er igjen. De 128 beste i turneringen får pengepremie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag