FRANKRIKE - NORGE 17-22:

Hun har vært landslagssjef siden 1994 og ledet Norge til utallige triumfer på håndballbanen. EM-gullet i desember 2008 skulle bli hennes siste.

For lørdag kveld ledet Marit Breivik landslaget for siste gang, etter at hun meddelte sin avgang tidligere i år.

Og i dobbeltlandskampen mot Frankrike tapte Breiviks jenter det første oppgjøret på torsdag. Lørdag var det derimot duket for hennes aller siste kamp og de norske jentene løftet seg og sørget for å gi Breivik en flott avskjed.

Det ble til slutt seier med fem måls margin.

Men selv om Breivik virker sikker på at avgjørelsen om å gi seg er rett, erkjenner hun at hun nok kommer til å savne det å være med landslaget.

- Jeg vet jo ikke hva jeg vil savne av dette livet ennå. Men kanskje sitter jeg og ser innledningskampene i Kina-VM i sofaen og får veldig lyst til å reise, sier Breivik til NTB.

Unik merittliste
Likevel er det nok ikke den siste kampen mot Frankrike som Marit Breivik kommer til å huske best når hun ser tilbake på en innholdsrik og særdeles suksessfylt periode som norsk landslagssjef. Siden starten i 1994 har Breivik ledet Norge til 13 mesterskapsmedaljer. Det i seg selv er en unik prestasjon.

At seks av medaljene er av edleste valør er helt enestående.

I løpet av sin karriere som landslagssjef har Breivik bygd seg opp en helt spesiell posisjon i norsk idrett. Men ikke bare på grunn av resultatene.

Først og fremst har Marit Breivik stått frem som en moderne leder. Med en inkluderende, positiv, rolig og behersket væremåte har hun sørget for å gjøre det norske landslaget til en suksesshistorie, nærmest fra ende til annen.

Nye roller
Det de fleste spekulerer i nå er hvem som skal overta for Breivik. Hun har selv anbefalt sin egen assistent, Thorir Hergeirsson, som den best egnede kandidaten. Foreløpig har ikke håndballforbundet funnet ut hvem de ønsker at skal ta over.

At Marit Breivik nå trer inn i pensjonistenes rekker stemmer i alle fall ikke. Hun er etterspurt både i norske idrettsmiljøer og i det private næringsliv, både som leder og foredragsholder. Allerede har hun rukket å ta på seg styreverv i tunge organisasjoner i idretten.

For ikke lenge siden ble hun valgt inn som styremedlem i Rosenborg Ballklubb og like etter ble hun klar som styremedlem i Norsk Toppfotball.

Dermed går nok supertreneren en travel tid i møte, men med desto færre reisedøgn. Det var en av årsakene til at Breivik valgte å gi seg.

- Men reisingen og pakkingen er noe jeg vil sette pris på å slippe. Det blir nok noe av det i framtiden også, men det blir kortere turer, sier Breivik.

At hun etterlater seg store sko å fylle er det heller ingen tvil om. Den som tar over har i grunn alt å tape.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).