*Nettavisen* Sport.

Sáblíková med tre strake EM-gull

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Mens Hege Bøkko falt og endte sist.

08.01.12 16:55

På en 5000 meter der Hege Bøkko falt og endte sist, sikret tsjekkiske Martina Sáblíková sitt tredje strake gull i allround-EM på skøyter.

Sáblíková var suveren med tiden 7.22,38 på søndagens 5000 meter og knuste nærmeste konkurrent, tyske Claudia Pechstein, med 12,13 sekunder. Pechstein tok EM-sølvet, mens Ireen Wüst fra Nederland fikk bronse.

Norske Hege Bøkko hadde håpet på en topp-10-plassering i EM, men falt da det gjaldt som mest på søndagens 5000 meter. 20-åringen hektet den ene skøyten i den andre og gikk på trynet etter drøyt 2000 meter. Det gjorde at hun gikk i mål på dagens klart svakeste tid, 8.35,95.

- Det var rett og slett et uhell. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det var jævlig klønete. Dessverre er det sånt som skjer en gang i blant, men det var ikke slik jeg ville avslutte mesterskapet, sa en skuffet Bøkko til NTB.

Årets EM var det første der Team CBA-løperen fikk gå samtlige fire distanser. Hun lå på 9.-plass sammenlagt før fallet på 5000 meter ødela. Fasiten ble 12.-plass, som var sist blant løperne som fikk gå den avsluttende distansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.