*Nettavisen* Sport.

Sachenbacher klar for sprinten

Foto: EPA/Scanpix

Tyske Evi Sachenbacher og tre av de andre langrennsløperne som ble suspendert fra jaktstarten, har fått klarsignal til å konkurrere i OL.

13.02.06 21:37

Tolv utøvere ble fredag suspendert i fem dager etter at blodtestene viste for høyt hemoglobinnivå. Mandag fikk fire av dem klarsignal til å gå tirsdagens sprintstafett. De øvrige åtte valgte å utsette den nye blodtesten, ettersom de uansett ikke hadde planer om å gå stafetten.

- Alle som er påmeldt til tirsdagens øvelser har avlagt negative tester, sier renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Juerg Capol, til nyhetsbyrået AP.

Flere av utøverne har ønsket å utsette de nye blodprøvene så lenge som mulig, for å få bedre tid til å la hemoglobinnivået synke til under grensen.

Foruten Sachenbacher har de to amerikanerne Kikkan Randall og Leif Zimmerman fått klarsignal. Identiteten til den siste utøveren er ikke kjent.

Det er en sammenheng mellom hemoglobinnivået og evnen til å transportere oksygen ut til cellene - og følgelig bedre utholdenheten. For høye blodverdier kan være et tegn på bloddoping, men FIS er påpasselig med å understreke at det ikke nødvendigvis er en sammenheng.

Dehydrering og problemer med å tilpasse seg høyden er faktorer som kan påvirke hemoglobinnivået.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.