Gå til sidens hovedinnhold

Sadio Mané ordnet tre poeng for Liverpool mot Norwich

Angrepsspilleren ble helt avgjørende i sin første kamp tilbake fra skade. Innbytteren roet Liverpool-nervene drøye ti minutter før slutt.

NORWICH - LIVERPOOL 0-1:

Liverpool er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen etter at bunnlag Norwich ble slått på Carrow Road lørdag kveld.

Innbytter Sadio Mané ble den store helten for gjestene med sin scoring etter rundt 77 minutters spill. Fram til da hadde Liverpool dominert kampen, men slitt med å omsette sjansene i nettet bak Norwich-burvokter Tim Krul.

LES OGSÅ: Solskjær om Sarr-saken: - Må respektere den rettslige prosessen

Ifølge Match of the Days twitterkonto så var dette første gang Mané scoret som innbytter for Liverpool i Premier League. Sky Sports kunne informere om at dette var senegaleserens 100. fulltreffer i engelsk fotball.

- Sadio Mané er en helt spesiell spiller, skrev Liverpool-legenden Jamie Carragher om angrepsspilleren i livestudioet til Sky Sports.

Mané selv var trolig ikke klar over at han hadde satt inn sitt mål nummer 100. Da han ble gratulert i intervjuet etter kampen, reagerte han slik:

- Er det sant? Wow! Takk for det, sier Mané til Sky Sports.

Klopp: - Et sjokk

Resultatet betyr at Liverpool nå er oppe 76 poeng etter 26 kamper i ligaen. Det er hele 25 poeng ned til Manchester City som ligger på andreplass.

Etter kampen ble Jürgen Klopp konfrontert med nyheten som slapp fredag kveld, at Manchester City har blitt utestengt fra Champions League de to neste sesongene som en følge av brudd på de økonmiske fair play-reglene.

- Det var et sjokk. Et komplett «wow»! Det eneste jeg kan si noe om er fotball. Det de har utrettet på fotballbanen er utrolig. Alt det andre, vet jeg ikke noe om. Du tror på de folka du jobber med, slik er det bare, sier Klopp på spørsmålet fra Sky Sports.

- Jeg føler virkelig for dem. Pep Guardiola og spillerne, men slik er det. De har muligheten til å anke, så får vi se hva som skjer. Dette er åpenbart alvorlig. Men fotballen de spiller en enestående og vil alltid være enestående, sier Klopp.

Norwich ligger fortsatt sist med sine 18 poeng.

Alisson med viktig redning

Liverpool hadde ballen mye i første omgang, men klarte likevel ikke å skape de helt store sjansene. Det ble mye nesten fra Roberto Firmino, Mohamed Salah og de andre i rødt. Norwich forsvarte seg også heroisk mot den suverene ligalederen.

Firmino var sentral i mye av det som skjedde offensivt fra gjestene og var nær ved å komme til en avslutning etter en vanvittig vending inne i boksen etter rundt ti minutters spill, men Christoph Zimmermann hang på og fikk avverget.

LES OGSÅ: Pogbas agent åpner døren for sjokkretur: - Ville ikke hatt noe i mot en overgang

Omgangens aller største sjanse var det Norwich som fikk etter 35 minutters spill. Lukas Rupp ble spilt fri og kom igjennom mot keeper Alisson Becker. Han fikk også selskap av Teemu Pukki der framme, og tyskeren forsøkte å rulle ballen videre til den finske spissen, men det var brasilianeren i buret som gikk seirende ut av duellen. Becker fikk kastet fram en hånd og forhindret at Pukki kom på kula og fikk avsluttet.

Etter 45 minutter og tillegg sto det imidlertid 0-0 på Carrow Road.

Mané kom inn

Norwich fikk også den første store sjansen i andre omgang da Tom Cantwell vant ballen inne i feltet og sendte den i nettveggen fra skrå posisjon.

Enda større var sjansen Naby Keita fikk noen minutter senere. Salah dro seg fri og fikk avsluttet, men Tim Krul reddet. Keita kom først på returen, men Krul reddet utrolig nok midtbanemannens avslutning fra rundt tre meters hold.

Liverpool fortsatte å skape de farlige sjansene. Først var Salah nær ved å ordne ledelse og deretter var Max Aarons ikke langt unna å sette ballen i eget nett.

LES OGSÅ: - United hørte hvem som hadde bodd på hotellet før dem. Da tok de grep umiddelbart

Norwich lå svært lavt i store deler av andre omgang, men var farlige da de først tok turen opp. Etter rundt 70 minutter tok Alexander Tettey keeper Alisson på senga med et lurt skudd mot nærmeste stolpe, men ballen traff metallet og gikk ut.

Kampen bølget fram og tilbake. Liverpool hadde kastet inn Sadio Mané fra benken og etter 77 minutter skulle han vise seg fram. Senegaleseren fikk med seg et langt oppspill med et fiffig mottak inne i feltet og klinket ballen inn ved nærmeste stolpe.

VAR sjekket om det var en dytt rett i forkant av scoringen, men konkluderte raskt med at målet var godkjent og Liverpool-spillerne kunne juble.

Målet ble også kampens eneste og dermed suser Liverpool videre mot sin første ligatittel på 30 år.

Du kunne følge kampen i Nettavisens livesenter:

Kommentarer til denne saken