*Nettavisen* Sport.

Sæternes erstatter Karadas

Foto: Scanpix

Bengt Sæternes er hentet inn i den norske landslagstroppen som skal møte Costa Rica i vennskapskamp 24. mai.

18.05.05 13:44

Brann-spissen og eliteseriens toppscorer med syv mål erstatter Azar Karadas, som måtte melde forfall onsdag på grunn av oppladningen til den portugisiske cupfinalen.

- Valget av Sæternes ga seg selv. Han er en veldig god spiss og har vist god form, sier landslagets assistenttrener, Stig Inge Bjørnebye, til TV 2 Nettavisen.

Brann-spissen har vist svært gode takter i innledningen av årets eliteserie - aller mest da han scoret tre mål for Brann i 6-2-seier over Lillestrøm på stadion 16. mai. Etter kampen har bergenspressen mer enn antydet at Sæternes bør være en mann for Åge Hareides landslag. Det er imidlertid ikke pressen som har skrevet Sæternes inn i troppen mot Costa Rica.

- Bengt har vært inne i troppen før, og vi har god kontroll på hva han står for. Dette er en treningskamp, og det kan godt henne troppen hadde sett annerledes ut i utgangspunktet hvis det hadde vært en kvalifiseringskamp, poengterer Bjørnebye.

Avslappet forhold
Bengt Sæternes sa til TV 2 Nettavisen etter hattricket mot Lillestrøm at han ikke brukte mye tid på å tenke på å spille med flagget på brystet.

- Jeg tenker overhodet ikke på landslaget. Ringer Hareide, er jeg klar. Ringer han ikke, gjør det meg ingenting, sa Sæternes.

- Etter en litt tung periode vinter, er målet mitt først og fremst å bli stabil på et høyt nivå. Jeg kan ikke være på topp 12 måneder i året, men kanskje kan jeg klare å være på topp i ti, sa han videre.

Troppen:
Etter at Bengt Sæternes ble hentet inn i troppen, ser den oppdaterte troppen som møter «lilleputtnasjonen» Costa Rica før den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Italia ut slik:

Espen Johnsen
Thomas Myhre

Martin Andresen
André Bergdølmo
Brede Hangeland
Kristofer Hæstad
Jon Inge Høiland
Steffen Iversen
Frode Johnsen
Marius Johnsen
Raymond Kvisvik
Tommy Svindal Larsen
Claus Lundekvam
Morten Gamst Pedersen
Jan Gunnar Solli
Bengt Sæternes
Alex Valencia
Kjetil Wæhler
Ole Martin Årst

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag