*Nettavisen* Sport.

Sæternes måtte gi seg

Bengt Sæternes kom i treningstøy, men forsvant raskt i garderoben på dages Branntrening.

- Tar ingen sjanser, var litt stiv etter mye trening i det siste så jeg valgte å gi meg. Kunne nok spilt utpå her, men det er ikke verdt det, sier Sæternes til iBergen.no.

Den tidligere Belgiaproffen smiler likevel bredere enn på lenge. For trass en fem timer lang ryggoperasjon som oppladning til sesongen, er han bedre stelt enn på mange år.

- Ja, jeg føler meg bedre enn på lenge og jeg ligger i rute.

Det vil si?
- Det vil si at jeg regner med å være i full trening igjen på La Manga, sier Sæternes som hevder han ikke på noe tidspunkt fryktet for karrieren da ryggen slo seg vrang.

- Jeg valgte å tenke positivt. Hadde den beste kriurgen på slike operajsonen og det meste tydet på at det skulle gå bra. Og så langt har det gått veldig bra.

Ser fram til gress
I dag som i går var Branngjengen å finne på kunstgresset på Stemmemyren. Ikke ideelt, men bedre enn i Vestlandshallen.

- Mye bedre å trene på dette dekket. Det er mye mykere. Men vi ser fram til å få naturgress under knottene, sier keepertrener Dan Risnes til iBergen.no.

Også Sæternes ser fram til naturgress.

- Det er nok bedre for ryggen å trene på vanlig gress fremfor kunstgess, sier den storvokste spissen som er overbevist om at Brann kommer til å revansjere den dårlige fjorårssesongen i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.