Gå til sidens hovedinnhold

Saftig revansje for Glimt

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Bodø/Glimt kvittet seg med alle komplekser, og tok seg til Ullevaal på bekostning av Tromsø. I hovedrollene: To tidligere Tromsø-spillere.

TROMSØ - BODØ/GLIMT 0-3: På Ullevaal i 1996 var TIL for store for Glimt, og i årene etterpå har TIL-trener Terje Skarsfjord vært nådeløs mot laget fra Bodø: Åtte seire av ni mulige. Kunne det tenkes en bedre revansje enn å knuse både Skarsfjord og Tromsø på et Alfheim stadion med fulle tribuner?

Har muligheter
- Ubeskrivelig deilig, konstaterte målscorer Olav Råstad.

- For oss som klubb er dette stort, og noe vi trengte. Ikke bare fordi vi slår Tromsø og pynter på en kjedelig statistikk, men også fordi vi klarer å løfte oss etter en periode hvor det har gått litt trått for oss. Dersom vi klarer å videreføre det vi viste i dag, har jeg tro på seriemedaljer, sier han, og mener Glimt også har en mulighet til å tukte Rosenborg i finalen.

- Ja, selvsagt tror jeg det skal være mulig å vinne finalen!

Vraket
Råstad var på ingen måte noen vinner da han forlot Tromsø til fordel for Glimt før fjorårssesongen. Det var heller ikke Jan Egil Brekke - som havnet i samme klubb før årets sesong - etter ikke å ha blitt tilbudt ny kontrakt med Gutan. I semifinalen var det disse to som scoret de to siste målene. Brekkes mål kom tre minutter på overtid.

- Selvsagt var det spesielt å være tilbake. Det var en spesiell kamp, og det var artig å få bidra. Men jeg føler ikke at jeg spilte noen avgjørende rolle i kampen, sier Brekke, som ikke har sterke, vonde følelser for gamleklubben.

Konge av Alfheim
Det har heller ikke den fremste aktøren i semifinalen, Runar Berg, som for første gang opplevde å vinne på Alfheim i Glimt-drakt, og som nå er klar for sin femte cupfinale.

- Jeg innrømmer at vi har blitt minnet på dette TIL-komplekset en stund, og at det har vært litt plagsomt. Derfor er jeg selvsagt strålende fornøyd med denne kampen - både resultatet og innsatsen vår. Vi klarte å spille det spillet vi er best til, men selv følte jeg meg ikke trygg før det sto 2-0. Da måtte TIL risikere enda mer, og den siste scoringen er jo et direkte resultat av det, mente Berg, som ser frem til en duellen i finalen med storebror Ørjan - også den duellen med snev av historisk sus over seg.

Lei ”statistikk-tull”
En som ikke har fnugg av sans for verken kuriosa eller statistiske poenger, er Glimt-trener Øystein Gåre:

- Hvis du vil høre min ærlige og oppriktige mening, så driter jeg i statistikken! Det eneste jeg føler og mener nå, er at vi fullt fortjent har spilt oss frem til cupfinalen på Tromsøs bekostning, i en semifinale der vi var klart best!

- Så forventningene i forkant av kampen har ikke preget deg og spillerne?

- Ikke det grann! Om vi har hatt behov for å revansjere noe, så har det vært tapet i serien tidligere i høst. Og det klarte vi utmerket, mente Gåre.

Snytt for festen
For Tromsø-publikummet ble semifinalen et gedigent antiklimaks. 8.478 mennesker opplevde det som å bli invitert til en fest der drikkevarene tok slutt straks velkomstdrinkene var servert: Hjemmelaget åpnet klart best, og var spillmessig førende i første omgang.

Men der TIL kom til en lang rekke halvsjanser, kom Glimt til reelle giftigheter. Og etter at André Hanssen hadde gitt gjestene ledelsen, ble også halvsjansene sporadiske for TIL - mye ballbesittelse til tross.

- Akkurat nå er jeg forferdelig skuffet, erkjente TIL-trener Terje Skarsfjord.

- Vi var ikke gode i dag, og fortjente ikke å vinne. Det gjorde derimot Glimt. De fremsto kompakt, og med en Runar i fenomenal utgave. Da ble det vanskelig for oss, sa han, uten at han tror cup-exiten automatisk bidrar til at serieavslutningen blir tyngre for det nedrykningstruede laget.

- Nei, nå har vi seks dager på oss til å forberede oss til kampen mot Vålerenga. Det skal være nok til at vi får denne kampen på avstand, og møter velforberedt, sa han.

Og for ytterligere å understreke hvordan Glimt i løpet av en semifinale kvittet seg med noen spøkelser: Forrige gang Glimt vant over Tromsø, var det uten at noen fra Glimt scoret mål. Robin Berntsen ble ”matchvinner” ved å score selvmål da TIL tapte 0-1 på Aspmyra i 2001¿

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021