For andre dag på rad stormet Peter Sagan til seier i Tour of Oman. Spurtesset åpnet seierskontoen på gårsdagens etappe til Al Bustan. I dag var det slovakiske stortalentet raskest av samtlige igjen, etter at flere lag prøvde å markere seg på en småkupert avslutning til Wadi Dayqah Dam.

Et kakofoni av rivaliserende opptrekkstog preget en lite harmonisk avslutning på dagens etappe. Godt inne på oppløpet derimot, var det ingen tvil da Sagan gikk i front med klokkerene sykkeltråkk.

- Lagkameratene gjorde en fantastisk jobb for meg i dag, sier Sagan som også vant etappen til Wadi Dayqah Dam i fjor.

- Jeg husket hvordan de siste kilometerne var, og det var min idé å angripe på den siste stigningen. Det var svært høy fart på slutten og det passet meg bra.

Fjorårets Tour de France-fenomen Sagan, som nå viser farlig god form foran vårsesongens klassikere, holdt ganske enkelt unna for Greg Van Avermaet (BMC) og franske Tony Gallopin (RadioShack-Leopard). Den krevende avslutningen til tross, Sagan var flere sykkellengder foran sine konkurrenter, og hadde mer enn nok tid til å gestikulere på sedvanlig vis.

23-åringen konsoliderer dermed ledelsen sammenlagt. Etter i dag er Cannondale-kapteinen 16 sekunder foran Gallopin, mens Van Avermaet ligger på tredjeplass, 26 sekunder bak Sagan.

Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff) og Philippe Gilbert (BMC) måtte nøye seg med hendholdsvis fjerde- og syvendeplass, mens Katjusjas Alexander Kristoff ble nummer 70.

Traksel på tur igjen
Etappe tre på 190 kilometer fraktet rytterne østover fra Nakhal Fort til Wadi Dayqah Dam, en lettkupert reise skreddersydd for feltets raskeste muskelfibre. Men med en rullende profil siste 40 kilometerne, samt en humpete avslutning, levnet dagens etappe også mulighet for ryttere med punch i beina.

Etter Peter Sagans maktdemonstrasjon på gårsdagens etappe, ønsket nok flere av lagene å la Cannodale gjøre meste parten av jobben med å kontrollere utbryterne. De grønnkledde italienerne så seg fornøyd da fire mann etter hvert rev seg løs fra hovedfeltet.

Bobbie Traksel, Chan Jang (Champions System), Christian Delle Stelle (Bardiani) og Hatanaka (Japan) utgjorde firmansbruddet som animerte de tidlige begivenhetene på etappen. Nederlandske Traksel – vinneren av den episke utgaven av Kuurne-Brussel-Kuurne i 2010 – fikk dermed sin tredje dag som utbryter, og trygget sin posisjon som rittets mest aggressive rytter.

Gruppen holdt på det meste en voksen ledelse på 8.30, men de åpne og flate motoveiene sør for hovedstaden Muscat gjorde jobben forholdsvis enkel for et kontrollerende hovedfelt. På dagens eneste virkelige utfordring – den kategoriserte stigningen til Bousher Alamart halvveis før mål – måtte Traksel takke for seg, mens lagkameraten Jang fortsatte videre sammen med Hatanaka og Delle Selle. Sistnevnte innhentet dagens klatrepoeng.

Med 14 kilometer igjen var derimot hele bruddet spist opp, idet Team Sky, Astana og et Tom Boonen-ledet Omega Pharma – Quick Step tok kommando i front. Fem kilometer før målstreken fyrte Brett Lancaster (Orica-GreenEdge) løs fra hovedfeltet, men australieren hadde langt i fra nok krutt til å holde unna for hardkjøret til Team Sky.

Mye arbeid til tross, det britiske laget maktet ikke å plassere Chris Froome blant de ti beste. Likevel er Froome på skuddavstand til Sagan i sammendraget. Vincenzo Nibali og spanjolen Contador er også godt plassert foran morgendagens finale på Jabal Al Akhdhar (Green Mountain).

Etappe 3: Nakhal Fort - Wadi Dayqah Dam 190km
1. Peter Sagan (Cannondale)
2. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team)
3 Tony Gallopin (RadioShack-Leopard)
4. Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff)
5. Marco Marcato (Vacansoleil - DMC)
6. Andrea Pasqualon (Bardiani Valvole-CSF Inox)
7. Philippe Gilbert (BMC Racing Team)
8. Rinaldo Nocentini (Ag2r-La Mondiale)
9. Peter Velits (Omega Pharma-QuickStep)
10. Nacer Bouhanni (FDJ)

Tour of Oman: sammenlagt
1. Peter Sagan (Cannondale) 12.59,43
2. Tony Gallopin (RadioShack-Leopard) + 0.16
3. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) + 0.26
4. Martin Elmiger (IAM Cycling) + 0.30
5. Nacer Bouhanni (FDJ) +0.31
6. Marco Marcato (Vacansoleil - DMC) + 0.32
7. Alberto Contador (Team Saxo - Tinkoff) + 0.32
8. Vincenzo Nibali (Astana) + 0.33
9. Peter Velits (Omega Pharma - Quick Step) + 0.35
10. Andrea Pasqualon (Bardiani - Valvole) + 0.35