RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sagan parkerte Hushovd

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Supertalentet revansjerte seg etter tirsdagens nederlag - på flatmark.

Det så lenge lyst ut for mer norsk jubel i Sveits rundt lørdag.

Thor Hushovd satt godt med da hans Garmin-Cervèlo sprengte hovedfeltet sammen med Movistar og Leopard-Trek i de siste stigningene mot mål byen Schaffhausen.

De sørget for at spurtkanoene Mark Cavendish og André Greipel nesten var minuttet bak da det hele skulle avgjøres.

Les også: Cavendish slakter spurtrival

Men det er ikke bare Thor Hushovd som kan henge med i småkneiker av spurterne nå til dags.

Sagan kan alt
Gerald Ciolek (Quick Step) åpnet spurten før Ben Swift (Sky) tok over, men som så mange ganger tidligere denne uken var også Peter Sagan (Liquigas) der da det hele skulle avgjøres.

21-åringen dro til fra hjulet til Sky-rytteren og kunne dermed juble for sin andre etappeseier i årets Sveits rundt. Totalt har Liquigas-rytteren fem pallplasser på åtte dager i Sveits.

- Jeg takker lagkameratene mine for alt arbeid de la ned for meg i dag, sa Peter Sagan etter målgang.

Matthew Harley Goss (HTC-Highroad) og Ben Swift ble henholdsvis nummer to og tre på etappen.

Mollema sov i timen
Thor Hushovd spurtet inn til en femteplass, men viser nok en gang fin form før Tour de France. Der er det duket for nye motbakkespurter...

Lørdagens store taper i sammendraget var Bauke Mollema (Rabobank). Sammenlagttoeren - før etappen - satt dårlig plassert da Hushovds lag la trykk på pedalene. Nederlenderen prøve å tette luken, men var sjanseløs i det lettkjørte terrenget inn mot mål.

Lagkamerat Steven Kruijswijk overtok andreplassen i sammendraget, men han har bare fem sekunder ned til Fränk Schleck (Leopard Trek) som nå er på tredjeplass i totalen.

Damiano Cunego (Lampre - ISD) leder med 1,36 på Kruijswijk før World Tour-rittet avsluttes med en 32,1 kilometer lang tempoetappe i Schaffhausen søndag ettermiddag.

Slik gikk det til
Luca Paolini (Katusja), Francisco Ventoso (Movistar), Jan Barta (NetApp) og Jaroslaw Marycz (Saxo Bank-SunGard) var lenge i brudd på den 167,3 kilometer lange etappen fra Tübach til Schaffhausen.

Da det nærmet seg finalen viste Barta svakhetstegn, og det hele toppet seg da NetApp-rytterne veltet tre mil før mål. 26-åringen kom seg riktignok opp igjen, men da fikk de tre andre i bruddet nok av at Barta kun satt på hjul.

Marycz og Paolini støtet og dannet en brudduo med drøye to mil til mål. Movistars Francisco Ventoso ville ikke tette luken for Barta, og dermed ble de raskt tauet inn av hovedfeltet, anført av Sky og HTC-Columbia. som jaget drøye to minutter bak duoen i front.

De to resterende rytterne i bruddet, Marycz og Paolini, hadde 1,50 på hovedfeltet da de startet på de to siste og eneste kategoriserte stigningene for dagen - én tredjekategori og én fjerdekategori.

Movistars tempo opp den første av de to kategoriserte stigningene gjorde at flere ryttere fikk problemer og feltet delte seg senere i to. I den første gruppen tok Thor Hushovds Garmin-Cervèlo over kommandoen, og bak jaget HTC-Highroad og Omega Pharma-Lotto for henholdsvis Mark Cavendish og André Greipel.

Sammenlagttoer Bauke Mollema havnet også i gruppe to etter at Movistar, Garmin og Leopard-Trek økte tempoet kraftig. Nederlenderen prøvde å ta opp jakten på tetgruppen alene, men ga opp etter få kilometer og ventet heller på gruppen hvor de antatt sterkeste spurterne satt.

Men gruppe to tapte flere sekunder hver kilometer, og mot slutten handlet det om å begrense tidstapet.

Innenfor tokilometersmerket støtet Wouter Poels (Vanansoleil-DCM), men Quick Step-laget tok ansvar og hentet Poels raskt for deres spurter Gerald Ciolek.

Sistnevnte åpnet spurten tidlig, og fikk raskt Ben Swift opp siden av seg. Men de siste 100 meterne var det ingen som kunne tukte Peter Sagan (Liquigas).

PS! Kurt Asle Arvesen (Sky) deltar også i Sveits rundt. Han gjorde en meget god for det britiske laget før de to kategoriserte stigningene. Gabriel Rasch (Garmin-Cervèlo) brøt på grunn av mageproblemer på den tredje etappen.

Resultater, 8. etappe:
1 Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) 3.52,00
2 Matthew Harley Goss (HTC-Highroad) s.t.
3 Ben Swift (Sky Procycling) s.t.
4 Koldo Fernandez (Euskaltel-Euskadi) s.t.
5 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervèlo) s.t.
6 Jose Joaquin Rojas Gil (Movistar Team) s.t.
7 Gerald Ciolek (Quickstep Cycling Team) s.t.
8 Ian Stannard (Sky Procycling) s.t.
9 Simon Clarke (Pro Team Astana) s.t.
10 Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) s.t.
(..)
37 Kurt Asle Arvesen (Sky Procycling) +48

Sammenlagt:
1 Damiano Cunego (Lampre - ISD) 31.01,49
2 Steven Kruijswijk (Rabobank Cycling Team) +1,36
3 Fränk Schleck (Leopard Trek) +1,41
4 Levi Leipheimer (Team RadioShack) +1,59
5 Bauke Mollema (Rabobank Cycling Team) +2,11
6 Jakob Fuglsang (Leopard Trek) +2,38
7 Laurens Ten Dam (Rabobank Cycling Team) +3,10
8 Giampaolo Caruso (Katusja Team) +3,11
9 Mathias Frank (BMC Racing Team) +3,20
10 Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) +3,22
(..)
65 Kurt Asle Arvesen (Sky Procycling) +54,31
105 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervèlo) +1.16,55

Arrangørens resultatservice (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere