Gå til sidens hovedinnhold

Sagans lag i forhandlinger med Tinkoff

Blir det Tinkoff-Cannondale, eller kun Cannondale?

Den russiske rikmannen Oleg Tinkoff vil ikke være en del av Bjarne Riis' sykkellag i 2014, men det betyr ikke at russeren er ute av det profesjonelle sykkelsirkuset. Tinkoff er for øyeblikket i forhandlinger med Cannondale om sponsorat av Peter Sagans lag.

Enighet mellom Cannondale og Tinkoff var like rundt hjørnet etter Giro di Lombardia, men Gazzetta dello Sport skriver lørdag at en uenighet om kontroll i laget skaper store problemer i forhandlingene.

Roberto Amadio, Cannondales manager, bekrefter overfor Cycling News at Cannondale vil være en del av World Tour i 2014, med eller uten Tinkoff i ryggen.

– Vi har levert papirene til UCI for 2014. Det er opp til Tinkoff å bestemme seg for om han vil være en del av prosjektet eller ei, uttaler Amadio.

Cannondale eier 90% av selskapet som kontrollerer rytternes kontrakter og lagets World Tour-lisens. Oleg Tinkoff ønsker å eie 55% av dette selskapet. Det er et tegn på at russeren ønsker å kontrollere laget. Tinkoff styrte sitt eget lag fra 2006 til 2009, før han solgte laget til Igor Makarov. Makarov omdøpte laget og driver det fortsatt under navnet Katjusja.

Cycling News skriver at Tinkoff ønsker å gå inn med 6 millioner euro i et eventuelt Tinkoff-Cannondale-lag. Cannondales budsjett i 2013 lød på 10,5 millioner euro.

Stefano Feltrin, Tinkoffs italienske advokat, uttaler at forhandlingene fortsatt pågår. Feltrin vil ikke spekulere i om en enighet er forestående, men forteller at Tinkoff kan gjøre som Fernando Alonso og skape et eget lag i 2015 – da UCI vil lansere et alternativ til World Tour-systemet.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken