*Nettavisen* Sport.

Sagans utfordrere felt av uhell

Foto: Laurent Cipriani (scanpix)

Phillipe Gilberts løp ble ødelagt av skotrøbbel, mens Alejandro Valverde tabbet seg ut i en rundkjøring.

Phillipe Gilbert og Alejandro Valverde var begge utpekt som favoritter for etappeseieren på tirsdagens etappe til Boulogne-sur-Mer. Duoen som begge har vunnet flere klassikere var uheldige før det skulle avgjøres i den siste bakken.

Tour de Frances første og tredje etappe var begge så godt som skreddersydd for Phillipe Gilbert, mens belgieren ikke hoppet på Cancellara-toget på første etappe ødela en velt for Gilbert tirsdag.

29-åringen var ikke nødt til å smake asfalt, men ødela en sko i et velt.

Gilbert var å se i BMC-bilen lenge, uten at han fikk ordnet opp i fottøyet.

- Jeg var nødt til å skifte den og alle bilene var blokkert bak veltet. Så da jeg endelig fikk byttet den, var løpet mitt over, sier den belgiske sykkelstjernen.

Valverde var med i tetstriden betraktelig lengre enn sin konkurrent.

32-åringen fra Murcia fikk også problemer med utstyret.

- Vi fikk beskjed før start om vanskelig høyresving. Men når vi ankom fungerte ikke radioen og jeg hørte ikke hva de sa i bilen, forteller Valverde.

Spanjolen gikk fra å sitte i fjerdeposisjon til desidert sisteplass i gruppen på noen få sekunder da han ikke klarte svingen. I tillegg var Movistar-rytteren involvert i veltet i den siste bakken.

Både Valverde og Gilbert kom fra det uskadet og sammenlagthåpet fra Spania tapte heller ikke mer tid enn de andre sammenlagtkandidatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.