RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sagen får ikke hoppe i Planica

Sist oppdatert:
På kvinnedagen kom meldingen om at Anette Sagen og Line Jahr likevel ikke får være prøvehoppere i mammutbakken i Planica neste helg.

- Vi fikk beskjed fra arrangøren om at de allerede hadde nok prøvehoppere, og at det ikke var bruk for flere, sier Ludvik Zajc til TV 2 Nettavisen. Den slovenskfødte hopptreneren sendte forrige uke en forspørsel til skiflyviningsarrangøren i hjemlandet på vegne av det norske landslaget.

Ifølge Zajc har avslaget ikke noe å gjøre med at arrangøren ikke vil ha kvinnelige hoppere i gigantbakken.

- Nei, det bryr det seg ikke om der nede, hevder han.

Det bekreftes også av Bertil Pålsrud, som er teknisk delegert for rennene.

- Dette er ikke overraskende. Organisasjonskomiteen skal stille med tolv prøvehoppere, og dersom de har disse på plass er det jo ikke bruk for flere. Jeg har ingen problemer med jenter som prøvehoppere, men dette er en sak mellom Norges Skiforbund og organisasjonskomiteen i Planicam, sier Pålsrud.

Verdenscupen avsluttes med to renn i Planica 19. og 20. mars. Sagen og Jahr hadde et berettiget håp om å få stille som prøvehoppere i bakken, hvor Matti Hautamäki har hoppet 231 meter.

Avslaget kom naturligvis som en skuffelse for de norske jentene.

- Det hadde vært veldig moro for dem å hoppe, men det er ikke noe must. De forstår situasjonen, og hvis arrangøren føler at de har nok hoppere, må vi bare akseptere det, sier kvinnelandslagets trener Kjell Ivar Magnussen til TV 2 Nettavisen.

- Kjøper du begrunnelsen at de har nok hoppere?

- Ja, vi må jo bare stole på at det er derfor. Vi får heller prøve på nytt neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere