Gå til sidens hovedinnhold

Sagen vant kvinnenes hoppuke

Anette Sagen toppet en allerede strålende norsk hopplørdag med seier sammenlagt i kvinnenes tysk-østerrikske hoppuke. Ljøkelsøys VM-gull inspirerte.

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå, men jeg føler det begynner å komme nå, sa hoppyndlingen etter det fjerde rennet i hoppuken. Ryggproblemer førte imidlertid at det bare ble 10. plass i avslutningskonkurransen.

19-åringen fikk med seg Roar Ljøkelsøys VM-gull i skiflyging før hun selv skulle sette utfor i 1. omgang av rennet i Schönwald.

- Det var utrolig gøy. Jeg følte meg kjempeinspirert og hadde veldig tro før rennet, men jeg hadde veldig vondt i ryggen og klarte ikke å sitte slik jeg skal, sa Sagen til NTB.

Vondt
Hun har tidligere sesonger slitt med tilsvarende problemer, men trodde hun skulle slippe unna i år. Men tøft program de siste to ukene, med konkurranser, trening og reising, førte til at ryggsmertene blusset opp igjen.

- Jeg har merket det de siste tre dagene, men fredag ble det virkelig vondt. Det gikk greit i første omgang, men finaleomgangen var helt håpløs, forklarte Sagen.

Remma-hopperen lå på 3. plass etter 1. omgang med 77,5 meter, men hadde så vondt i ryggen i pausen at hun måtte legge seg ned på flatt underlag.

- I annethoppet skulle jeg sette meg ned slik jeg pleier, men jeg fikk det ikke til. Dermed kom jeg for langt frampå, og alt ble mislykket, sa Sagen, som umiddelbart var så skuffet over missen at hun ikke klarte å juble for sammenlagtseieren.

17 poeng
- Det skal ikke ta lang tid før jeg innser hvilken prestasjon jeg har gjort, sa hun med et smil.

Landslagstrener Frank Helge Johansen er meget godt fornøyd med elevens innsats.

- Hun gjør ett dårlig hopp i løpet av en hel vinter. Slikt skjer. Klart det er synd at hun avsluttet hoppuka på den måten, men vi er kjempefornøyd med sammenlagtseieren, sa han.

Sagen hadde 38,8 poeng til gode på amerikanske Lindsay Van foran det siste rennet. Seiersmarginen ble til slutt på 17 poeng. Den norske hopperen vant første og tredje renn i hoppuka og ble nummer to i det andre.

Jessica Jerome fra USA vant det avsluttende rennet. Hun hoppet 76,5 og 81 meter og fikk 207,0 poeng.

Behandling
Line Jahr ble nummer 12 i lørdagens renn med hopp på 69,5 og 73 meter. Kristin Fridtun og Henriette Smeby endte på henholdsvis 17. og 20. plass.

Søndag reiser Sagen og lagvenninnene hjem til Norge igjen. Neste søndag er det FIS-konkurranse for kvinnehopperne i Holmenkollen. Før den tid venter intensiv behandling for hoppukevinneren.

- Jeg reiser til Trondheim og skal oppsøke fysioterapeut. Jeg tror det kan fikses på ganske kort tid. Jeg trenger også å få slappet av litt, innrømmet Sagen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021