Gå til sidens hovedinnhold

Sagene tapte - men ikke uten kamp

Som forventet ble Sagene presset av serieleder Sarpsborg i den første NM-kvartfinalen i kveld. Med 5-6-tap i kveld, tipper tomålscorer Snellingen at Sagene har 25 % sjanse til å avansere.

BJØLSEN: Sagene var solide underdogs mot seriemester Sarpsborg i Bjølsenhallen i kveld, men hjemmelaget var faktisk nære på å ta poeng mot slutten av kampen. De klarte imidlertid aldri å avgjøre når de hadde sjansen, og kampen endte 5-6 til gjestene fra Østfold.

Dermed er det duket for to virkelig tøffe bortekamper, og da ligger Sarpsborg godt an til å avjøre kvarfinalen etter tre kamper, ettersom Sagene ikke klarte å vinne hjemme i den første kampen.

- For å henge skikkelig med, burde vi hatt poeng her i dag, medgir Sagene-løper, Runar Snellingen.

- Sarpsborg har kun tapt to kamper i serien i år, og det blir nok tøft å slå dem borte, understreker tomålsscoreren.

- Jeg vil si vi har rundt 25% sjanse til å gå videre til en semifinale, spår Snellingen.

Scorer bare fra bak målet

Snellingen påstår at han ikke kan skyte, og har "zorro-finta" som sitt varemerke. I kveld ble det to i nettet mot Sarpsborg, og det var Snellingen rimelig fornøyd med.

- Scoringene var greie de, gliser han. I løpet av en sesong scorer han et sted mellom 20 og 30 mål ved hjelp av den spesielle kølleteknikken.

Sagene-løperen vippet ballen elegant i buret fra sin favorittplass bak mål, og sørget for for ny spenning i kampen med redusering til 4-5 i 2. periode. I tillegg scoret han kampens aller første mål etter bare 16 sekunder.

Men like fornøyd var han ikke med å ha skuslet bort flere gode muligheter foran mål gjennom kampen. Spesielt i midtperioden, hadde Snellingen ballen flere ganger i god posisjon foran goalen.

- Det er sånne vi må sette om vi skal ha sjans mot Sarsborg, mener Snellingen.

Seks mot fem på slutten

Sagene hadde faktisk sjans mot Sarpsborg. Med unntak av 1-0-scoringa til Snellingen, var det Sarpsborg som var i føringen kampen igjennom. Men hjemmelaget fulgte hakk i hæl.

Slutten skulle vise seg å bli ekstra spennende. Sarpsborg ledet 4-6 frem til det gjenstod kun ett minutt.

Da reduserte Magnus Andersson for de svarte og hvite, og bortelaget tok timeout.

Sagene var sulte på poeng, og tok ut keeperen. Med en utespiller mer på banen kom de til to store målsjanser etter distanseskudd.

Men ballen rullet ikke Sagenes vei, og kampen endte som sagt 5-6 til gjestene.

Imponerte i undertall

Sagene har for såvidt grunn til å være fornøyd med det de presterte på banen i kveld. Defensivt spilte de meget disiplinert, og nektet Sarpsborg åpninger. Undertallsspillet var fremragende, spesielt imponerende var det at hjemmelaget klarte å holde unna i fire minutter, mens Snellingen satt på benken for obstruksjon og protest.

- Undertallsspillet var veldig bra, nikker Snellingen, uten å kommentere sin egen dobbeltutvisning nærmere.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis