Gå til sidens hovedinnhold

Sagenes multitalent

Ola Sætrang la opp som hockeyspiller bare 19 år gammel. Nå er 25-åringen en av Norges beste inne- bandyspillere.

BJØLSEN: Sagenes kaptein avsluttet hockeykarrieren med å spille NM-finale for Storhamar mot Frisk Asker i 2002.

25-åringen fra Hamar hadde ambisjoner, men han valgte likevel å legge skøytene på hylla.

Tross u-landslagskamper og en plass i troppen til et av Norges beste hockeylag prioriterte Ola Sætrang markedsføringsutdannelsen på Handelshøyskolen BI i Oslo.

Men det tok ikke lang tid før talentet var tilbake i idretten. Sammen med en rekke kompiser fra Hamar startet han et innebandylag i 5. divisjon og siden da har det gått slag i slag.

122 poeng

Etter tre sesonger i 5. divisjon gikk turen til Sagene og eliteserien i 2005.

I 5. divisjon var det bare lek og moro. Etter å ha plukket 122 poeng på en sesong, følte jeg at det var på tide å ta steget videre. Jeg er veldig glad i å konkurrere, og jeg var nysgjerrig på hvor langt jeg kunne nå også på innebandybanen. Når tilbudet fra Sagene kom var jeg aldri i tvil, sier Sætrang til Østkantavisa, og fortsetter:

Først trodde jeg at innebandy var en "kjerringidrett", men det er det ikke. Det er mye tøffere enn mange tror.

Ola leverte masteroppgaven i høst, og er nå inne i sin 3. sesong i eliteserien. Å kombinere toppidrett med høyskoleutdanning har ikke vært enkelt. Han forteller om lange "arbeidsdager".

Det krever både disiplin og planlegging. Jeg startet dagen på skolen klokka åtte, og var ofte ikke hjemme før i 21-tiden. Det har vært slitsomt, men også moro, sier 25-åringen, som gikk ut i ny jobb 1. oktober.

VM i Tsjekkia

Sagene-spilleren har tatt eliteserien med storm, og allerede i februar i fjor debuterte han på landslaget. Nå er det VM i desember 2008 som er det store målet.

Jeg var med på begge samlingene i høst, og formen har vært stigende den siste tiden. Det er veldig gøy å være med på landslaget. Hvis jeg klarer å prestere tiden framover er sjansene for å bli tatt med i VM-troppen gode, men det er langt fram dit. Jeg må fortsette å gi alt både på trening og i kamp, sier Ola Sætrang ydmykt.

Og kapteinen sparer sjelden på kruttet når han entrer parketten. Glød og entusiasme er Sætrangs to varemerker.

Jeg blir nok sett på som en kriger, ler han.

Ros av sjefen

Sagenes spillende trener, Jan Frode Snellingen, er godt fornøyd med kapteinen.

Ola er en veldig seriøs spiller. Han har bare blitt bedre og bedre etter at han kom fra 5. divisjon. Utviklingen hans har vært imponerende.

Ifølge sjefen tar han ansvar både på og utenfor banen.

Han vokser på oppgavene han blir tildelt. Det skulle vært flere som Ola, sier Snellingen til Østkantavisa.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis