*Nettavisen* Sport.

Sagholen med lunsjoutsider

Odd-Arne Sagholen har gjennomført sin beste sesong noensinne med 44 triumfer, og mer enn 2.1 millioner innkjørt. Vi tok en prat med den sindige Østfoldingen.

02.01.08 21:57

Her kommer lunsjtips til Bjerke.

Klikk her for å laste ned program til Bjerke.

Ja, Odd-Arne hva er du mest fornøyd med i sesongen som gikk?
- Det har vært en fryktelig spennende sesong hvor jeg har fått tilliten til å kjøre en av årgangstoppene blant de varmblodige, nemlig Twist Chocolate. Triumfene i Sørlandets 3-årscup og Jærløpet på Forus er de absolutte høydepunktene i en begivenhetsrik sesong. Ellers er jeg svært fornøyd med at vi på stallen har levert jevnt over gode resultater over lang tid, der de fleste av stallhestene har vunnet løp, sier Odd-Arne Sagholen.

Hvordan er ståa på stallen, er det noen spennende unghester på gang?
- Som sagt så fungerer stallhestene svært tilfredsstillende om dagen, og jeg tror de vil bite godt fra seg også denne sesongen, uten at jeg vil trekke frem noen spesielle. På unghestfronten har jeg ikke noen 3-åringer som utmerker seg spesielt på det nåværende tidspunkt, men dette kan jo som kjent endre seg fort. Ellers har jeg noen fine 2-åringer som det skal bli spennende å følge utviklingen på, og forhåpentligvis er det en kommende stjerne blant disse.

Hva har irritert deg mest i året som gikk?
- Uff, det må jo bli galoppen i Märtha-løpet på Biri med Twist Chocolate. Vi fikk alt servert på et fat, med steinhardt tempo på løpet, og startgalopp på Lucky Buck. Midt på siste langsiden slår han på en ulykksalig galopp som helpigg, og jeg er rimelig sikker på at det var seieren som røyk for vår del. Det er langt fra Biri og hjem, men den dagen virket det som om det var på den andre siden av kloden...

Fra ditt ståsted som trener, hvordan ser du på Norsk Travsport når det gjelderutviklingen som har vært, og veien videre?
- Jeg synes jo ting går fremover, premiene til hesteeierne øker jo gradvis, selv om jeg kanskje ikke synes at premienivået står i stil med den kraftige omsetningsøkningen vi har hatt på spill på trav i de senere årene. Vi som driver med dette til daglig er jo også svært opptatt av å få på plass Hest I Næring, slik at investeringslysten på hest kan få seg et nytt løft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Så over til torsdagens lunsjtrav, og dine sjanser der. Du skal kjøre1 California Joyi V5-2. Noe som skulle tilsi noe annet enn en premiesjanse der?
- Nei, dette er en hest jeg kjørte en del tidligere, og så vidt jeg har registrert har innsatsene i det siste vel vært noe under pari. Speedig og lettplasert, men det er trolig premie som gjelder.

Stallhesten2 Keeping Starer vel noe mer interessant i V5-4?
- Ja, helt klart. Dette er snakk om en veldig fin hest som kan svært mye i en feilfri utgave, og vi stiller til start som forsiktige optimister.

Det ble galopp første gangen ut for deg, noen forklaring?
- Det var i grunn litt overraskende, for hesten hadde sett veldig fin ut i forkant av løpet sist. Det er litt nerver i hesten, og når det ble litt mye bråk rundt ham tydde han til galoppen. I etterkant av det løpet har vi kjørt en startvognprøve hvor han fungerte veldig fint sammen med andre hester.

Har du noen formening om hvor fort han kan trave over full distanse?
- Det er veldig fin kapasitet i denne hesten, og tider ned mot 18.0 skal han ikke han noen problemer med selv under vinterlige forhold.

Ja Odd-Arne da får vi si takk for praten, og Nettavisen ønsker deg lykke til i det nye året.
- Jo, takk for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag