Gå til sidens hovedinnhold

Sagosen herjet da Norge fikk en perfekt åpning på EM

Allerede etter tre minutter satte Sander Sagosen tonen i EM-åpningen med en frekk lobb til publikums elleville begeistring. Etter hvert hadde Norge full kontroll mot Bosnia.

NORGE -BOSNIA 32-25:

TRONDHEIM (Nettavisen): Norge hadde få problemer med å ta seg av Bosnia i åpningskampen av EM i Trondheim fredag kveld.

Kampen var jevnspilt innledningsvis, men mot slutten av første omgang skaffet det norske laget seg en solid luke og så seg aldri tilbake etter det.

Sagosen: - Surrealistisk

Sander Sagosen ble kampens store spiller med hele 12 scoringer. Stjernen, som virkelig var på hjemmebane i Trondheim, var i perlehumør etter kampen.

- Det var rått. Det var en drøm å gå ut der og spille i en kulisse som det her. Det har jeg gledet meg til lenge. Det er en litt surrealistisk reise. I den gamle håndballhallen som var her, startet jeg karrieren min og nå kan jeg stå utpå der med flagget på brystet og representere landet mitt, sier hn til pressen etter kampen.

Allerede etter tre miniutter satte Sagosen tonen med en frekk lobb over Bosnia-keeper Benjamin Buric. Publikum var i ekstase og 24-åringen løftet hendene i været for å ta imot hyllesten. Men den frekke varianten var ikke planlagt, det innrømmer han ærlig nok i pressesonen etter kampslutt.

- Nei, det var den kanskje ikke. Det er mye adrenalin i kampen. Jeg stoler på egne ferdigheter og når jeg går ut på banen så vet jeg at jeg kan prestere og gjøre det bra. For meg var det egentlig bare å nyte det. Gå ut, være i nuet, og spille så godt jeg kan. Jeg starter med en lobb og så klart, dere så det vel alle sammen på meg at dette betydde ganske mye, sier Sagosen om sjumeterscoringen.

Sagosen får støtte av lagkompis Magnus Abelvik Rød i sin beskrivelse av kampen.

- Dette var veldig gøy. En ubeskrivelig følelse. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve dette, sier den norske bakspilleren til Nettavisen.

- Jeg synes vi løper hele veien og gjør dem slitne. Det får vi betalt for i andre omgang. Da de går over til syv mot seks så føler jeg at vi står bra bakover og får redninger som gjør at vi kan løpe mot dem. Alt i alt en veldig bra gjennomført match, sier han.

Romkameraten: - Det han er best til

Abelvik Rød er romkamerat med Sagosen og forteller at kompisen er veldig flink til å komme inn i riktig sone i forkant av en viktig kamp.

- En verdensklassespiller. Han trives veldig bra i disse situasjonene her. Jeg tror han får et ekstra gir av det. Det er ikke alle som klarer å prestere på den måten med det presset som han har, men han nyter det og det er deilig for oss lagkompisene.

I timene før kamp avslører han at de to stort sett har slappet av.

- Vi har ligget på rommet, sett noen episoder av Okkupert og bare slappet av. Han gikk en liten tur og vi har fått snakket litt, og sett litt video. Det har vært veldig rolig og har ikke vært så mye fokus på matchen, sånn egentlig. Det han kanskje er aller best på er å hvile når han skal hvile og være på når han skal være på, sier han.

Kjelling: - Det irriterer meg

Fram til Norge dro ifra var det Nikola Prce som fikk herje for gjestene, sammen med Bosnias meget solide målvakt Benjamin Buric. Det at Prce fikk holde på som han gjorde - han scoret seks mål i første omgang - fikk TV3-ekspert Kristian Kjelling til å stusse. Han spilte nemlig sammen med denne Prce da han selv var aktiv.

LES OGSÅ: Abelvik Rød mener Aftenposten feilaktig framstilte ham som mobbeoffer

De to spilte sammen i spanske Ademar Leon. Flere ganger omtalte Kjelling den bosniske veteranen som en treg spiller Norge burde ha full kontroll på.

- Det irriterer meg litt at han lager så mange mål. Vi har alle forutsetninger for å stoppe ham, sa den tidligere landslagsspilleren underveis i kampen.

For Norge ble altså Sander Sagosen den store spilleren. Stjernen fikk virkelig vist seg fram på hjemmebane i Trondheim og satte hele 12 baller i nettet.

- Sagosen helt enorm, skrev Viasport-kommentator Peder Seierstad på Twitter.

Utover i andre omgang, da kampen langt på vei var avgjort, etterlyste imidlertid ekspert Kjelling at Sagosen burde få litt hvile med tanke på det som skal skje utover i turneringen.

- Det er rart at Sagosen ikke fikk noen minutter med hvile. Det kan komme en dag der Sander er skadet eller sjuk, og da kan det være greit for de andre å ha spilt uten ham.

Seieren over Bosnia fredag er en perfekt start på EM for Norge. Søndag venter Frankrike, som tapte mot Portugal tidligere fredag, mens portugiserne er Norges motstander i Trondheim Spektrum tirsdag kveld.

Jevn start

Til tross for at Norge på papiret er et sterkere lag enn Bosnia, var det en sammenspleiset og motivert gjeng som stilte på motsatt banehalvdel fredag kveld.

Dermed ble det en jevnspilt første omgang. Bosnia kom best i gang og ledet med et par mål før Norge våknet for alvor. Petter Øverby og Magnus Abelvik Rød sørget for balanse i regnskapet.

For Bosnia var Nikola Prce som nevnt den toneangivende spilleren og han fant gang på gang nettet bak Norges keeper Torbjørn Bergerud. Samtidig var også keeper Benjamin Buric som alltid god.

LES OGSÅ: Sander Andreassen Øverjordet syk - isolert fra EM-troppen

De norske gutta sa i forkant av kampen at de ikke hadde brukt så mye tid på justere spenningsnivået, men innledningsvis virket det å være litt høyt. Sander Sagosen havnet i litt uskyldig klammeri med noen Bosnia-spillere, mens Abelvik Rød røk på en tominutter på litt billig vis.

Sagosen hadde imidlertid mer å by på. Da Norge fikk sjumeter etter rundt åtte minutter vartet stjernen opp med en herlig lobb og løftet hendene i været for å motta publikums hyllest.

Like etter scoret trønderen igjen og sendte Norge foran med 4-3.

Byttet målvakt

Bosnia holdt likevel følge og gjorde det tøft for Norge. Etter halvspilt omgang var Norge litt heldige da et Abelvik Rød-skudd ble reddet, men havnet rett i klypene på Christian O’Sullivan, som scoret. Det norske laget var foran med 9-7 her, men bosnierne slo raskt tilbake.

På stillingen 9-9 fikk målvakt Bergerud seg en hvil og Kristian Sæverås kom inn i buret.

Først mot slutten av omgangen begynte Norge å få en solid luke på motstanderne. Mål av blant andre Sagosen og Øverby mot slutten av omgangen sørget for 17-12 til pause.

Sagosen bokførte seg dermed solide seks scoringer i løpet av de første 30 minuttene.

Full kontroll

I andre omgang fortsatt de norske gutta å dra ifra og det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Ti minutter før slutt var Norge foran med 27-18.

Sagosen fortsatte sine herjinger med bosnierne og var den toneangivende spilleren også etter pause. Spillere som Alexander Blonz, Eivind Tangen og Gøran Johannessen kom også på scoringslisten for Norge etter pausen.

Det endte med solide 32-25 til Norge.

Oppgjøret kunne følges minutt for minutt i Nettavisens livesenter:

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?