Gå til sidens hovedinnhold

Sagosen i storform da Norge sendte Frankrike ut av EM

Norge sikret avansement foran et ellevilt publikum i Trondheim.

FRANKRIKE - NORGE 26-28:

TRONDHEIM (Nettavisen): Norge leverte en glimrende forestilling i EM søndag kveld og sendte stormakten Frankrike ut av turneringen.

Det betyr at det norske laget er klare for mellomrunden, sammen med Portugal. De to lagene gjør opp om gruppeseieren i Trondheim Spektrum tirsdag kveld.

Kampen blir meget viktig med tanke på å ta med seg poeng inn i neste runde.

Kjelling: - Sykt å tenke på

Sander Sagosen ble igjen den dominerende spilleren for Norge, med ti scoringer totalt.

Frankrike ga Norge god kamp, men slurvet mye gjennom kampen.

LES OGSÅ: Nyland og Aston Villa totalydmyket i Premier League

Kort tid ut i andre omgang bet TV3-ekspert Kristian Kjelling seg merke i at det franske laget gjorde mange tekniske feil. Åtte i tallet på dette tidspunktet.

- Det er hårreisende, rett og slett, sa den tidligere landslagsstjernen.

Superstjernen Nikola Karabatic sto for mange av feilene.

- Det er helt sykt å tenke på. Norge har gjort to feil, Karabatic har gjort sju.

Også i første omgang stusset Kjelling over franskmennenes opptreden.

- Dette vitner som veldig dårlig forberedelse spør du meg. Fryktelig av Frankrike. De er ikke forberedt på det der, de følger de ikke med i timen, sa han da Norge satte inn 6-3-ledelse på frekt vis ved Sander Sagosen på en flyver.

God norsk start

Norge kom godt i gang på hjemmebane og tok ledelsen med et par mål. Sander Sagosen var på fra start og fikk raskt med seg Trondheims-publikummet. Det gikk nesten fire og et halvt minutt før Frankrike fant nettet for første gang, og de kunne takke en meget god Vincent Gerard i mål for at Norge ikke fikk en større luke innledningsvis.

LES OGSÅ: Program for håndball-EM

Det ble likevel en målfattig åpning på matchen og etter ti spilte minutter var Norge kun foran med 3-2. Frankrike spilte med kniven på strupen og ga det norske laget tøff motstand.

Norge var upresise i avslutningene, men hadde en god Torbjørn Bergerud bakerst.

Kristian Bjørnsen kom gjennom på en kontring og ble tatt, og fra sjumetersmerket sendte Magnus Jøndal Norge opp i 4-2 foran en entusiastisk norsk publikum.

Norge tok Frankrike på senga ved enkelte anledninger og da Sander Sagosen lyktes med en frekk flyver ved 5-3 så det ut som det norske laget hadde et godt grep om kampen.

LES OGSÅ: Nettavisen sender årets første VIF-trening direkte

- Scorer på alt

Frankrike nektet imidlertid å gi opp og slo tilbake gang på gang. Etter 24 minutter var Frankrike foran for første gang i kampen på stillingen 12-11.

- Frankrike scorer på alt for øyeblikket, kommenterte TV3s Høglund.

Sagosen ble tidvis litt for alene i angrep. Linjespiller Magnus Gullerud slet med å omsette sine sjanser i mål og bommet på flere opplagte sjanser.

Først på 12-12 traff Minde-spilleren blink med ei såkalt «bowlingkule». Bak fortsatte Bergerud å levere godt og vartet opp med en viktig redning på 14-14.

Ved pause var likevel det franske laget foran med ett mål på 14-15. Tøffingen Ludovic Fabregas nettet fem ganger for Frankrike i første omgang, mens stjernen Nikola Karabatic scoret fire.

For Norge fant Sagosen nettet ved seks anledninger i løpet av de første 30 minuttene.

Intens stemning

Andre omgang ble en rysare og de to lagene fulgte hverandre tett som hagel de første 20 minuttene.

Det ble også bra kok på tribunen ved et par opphetede situasjoner. Sander Sagosen var raskt borte hos de fremmøtte for å piske opp stemningen.

Sagosen ble regelrett revet ned av stjernen Fabregas i en norsk overgang. Dommerne nøyde seg imidlertid med å gi franskmannen to minutter.

Da klokka passerte 20 minutter var Norge foran med to mål på stillingen 24-22.

Sagosen fortsatte storspillet og satte sitt niende mål og Norges 24, samtidig som Bergerud virkelig hadde fått opp dampen i mål og leverte flere redninger.

Mot slutten av andre omgang var Norge flere hakk hvassere enn motstanderen og dro i land seieren. Det endte med 28-26 til Norge.

Dramatikken kunne du følge direkte i Nettavisens livesenter:

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg