RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saha scoret fire

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Everton tok igjen Blackpool.

Everton - Blackpool 5-3:

Før Manchester United har spilt ferdig sin kamp mot Wolverhampton har vi fått oppleve en utrolig målrik Premier League-runde. 14 har hittil vært i aksjon. Fasit er 38 mål og kun én uavgjort-kamp. Carlos Tévez scoret hat trick for Manchester City, og mot Blackpool ble Louis Saha den store helten for Everton med fire nettkjenninger.

Fire x Saha
Sesongen åpnet forferdelig for Everton, som ble nummer åtte i Premier League forrige sesong. Ikke før det var spilt sju serierunder sto David Moyes med en seier. Deretter sikret han poeng i sju kamper på rad. Med tolv ettpoengere er det ingen som spiller uavgjort mer enn Everton, men klubben kan også vinne. Mot Blackpool scoret Toffees fem ganger og klatret med det forbi motstanderen på tabellen.

Kampens store profil ble utvilsom Louis Saha. Franskmannen passerte hat trick og scoret hele fire ganger i 5-3-seieren. Saha, som har vært på banen 18 ganger denne sesongen, sto fra før kun med to nettkjenninger. Nå er den statistikken tredoblet på kun én match.

Åtte mål i underholdende kamp
Den første scoringen kom etter 20 minutter, da Diniyar Bilyaletdinov kom seg inn i 16-meteren til Blackpool og serverte til Saha, som banket inn 1-0 fra åtte meter.

Alex Baptiste utlignet for bortelaget på Goodison Park, men det var Everton som var det klart beste laget.

To minutter ut i den andre omgangen satte Saha inn sitt andre for kvelden, men han var kun halvveis til fasit.

Før Saha brukte scoringsfoten igjen, klarte imidlertid Blackpool å gå opp i ledelsen. Jason Puncheon utlignet til 2-2, før Charlie Adam to minutter senere puttet til 3-2.

Men derfra og inn var det kun ett lag og en mann det dreide seg om. Saha tegnet seg for hat trick med en heading kvarteret før slutt og avgjorde til 5-3 på en fantastisk kontring.

4-3-målet var det Jermaine Beckford som sto for. Spissmakkeren til Saha klinket ballen inn på en nydelig volley.

Klatret på tabellen
Dermed endte målkalaset på Goodison Park med seier og tre poeng til hjemmelaget, som nå er nummer 13 på tabellen, med like mange poeng som Fulham på plassen over. Kun én seier og tre poeng er opp til åttendeplassen.

Blackpool ligger som nummer 15 med 28 poeng. Fire poeng skiller den nyopprykkede klubben fra de tre bunnlagene under streken.

Sju scoringer i Gamst-tap
Morten Gamst Pedersen og Blackburn tapte 4-3 mot Wigan etter å ha ledet kampen. Jason Roberts scoret 1-0-målet for Rovers på DW Stadium, før Wigan scoret tre, to ganger ved James McCarthy og en gang ved Hugo Rodallega.

Christopher Samba reduserte til 3-2 for Blackburn etter målgivende fra Gamst Pedersen, men Ben Watson satte inn 4-2 til Wigan på et straffespark. Det ble imidlertid spenning i sluttminuttene etter at David Dunn igjen reduserte for bortelaget.

Men kampen endte 4-3 til Wigan, som klatret bort fra den nederste bunnstriden og nå ligger som nummer 17 med 26 poeng.

Tapet var nok bittert for Steve Keane, som øynet åttendeplassen på tabellen. Isteden ligger han som nummer elleve med like mange poeng som Newcastle på plassen over.

Uavgjort på Villa Park
Aston Villa ga to ganger fra seg ledelsen på hjemmebane mot Fulham, og måtte til slutt si seg fornøyd med 2-2 og ett poeng.

John Pantsil scoret selvål etter 13 minutter, og sørget for at Villa gikk opp i ledelsen. Andy Johnson scoret det fortjente utligningsmålet etter pause, og det sto 1-1. Gérard Houlliers menn gikk igjen opp i ledelsen da Kyle Walker puttet til 2-1, men gjestene slo nok en gang tilbake. Clint Dempsey avgjorde kampen til 2-2.

Dermed fikk begge lag med seg ett poeng. For Villa betyr det 14.-plassen på tabellen, mens Fulham har 30 poeng på 12.-plassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere