Forrige uke avslørte Nettavisen at den belgiske klubben OH Leuven hadde presentert et bud til Vålerenga på Osame Sahraoui. Budet som var på rundt 15 millioner kroner var det første virkelig konkrete budet på 21-åringen i vinterens overgangsvindu.

Men en overgang til Belgia virker ikke veldig sannsynlig for VIFs lille tekniker.

– Som jeg har sagt hele tiden så tar jeg alle bud hundre prosent seriøst. Det er en fin klubb selvfølgelig, men jeg tror ikke de er de eneste som kommer på banen de siste dagene, sier Sahraoui til Nettavisen.

Spent før vinduet stenger

Han mener det er greit at det kommer noen bud som setter i gang prosessen. Det internasjonale vinduet stenger 1. februar og Sahraoui virker trygg på at det kan dukke opp andre muligheter som han synes er mer interessante.

– Jeg vet at det er mange flere ting som kan dukke opp. Det er fortsatt noen dager igjen og jeg tror mange holder pusten for hva som skal skje, sier han videre.

U21-landslagsspilleren sier han ikke har noen problemer med å bli værende i Vålerenga fram til sommeren eller ut året.

– Men kommer det et tilbud i utlandet jeg føler jeg ikke kan si nei til, så må man ta det.

Han sier samtaler med agent og onkel Mohamed Fellah foregår på daglig basis. Klubber i Belgia, Nederland og Tyskland skal følge situasjonen, men foreløpig har Oslo-klubben kun hørt fra Leuven med et bud de ikke har vært fornøyde med.

Tilbake i Oslo

Onsdag var Vålerenga tilbake i trening hjemme i Oslo. Laget hadde sin første trening etter et lengre opphold i Marbella.

– Vi vet at flere har følere er ute og er interesserte. Vi har sagt det før og det er på en måte Osame sin tur til å gå ut om det kommer et tilfredsstillende tilbud, sier sportssjef Joacim Jonsson til Nettavisen.

Med Sahraoui i overskriftene og en mulig overgang på trappene de nærmeste dagene, er Vålerenga også godt fornøyd med å lande underskriften til Mohamed Ofkir.

Kantspilleren signerte onsdag og hentes fra Sandefjord. Han trente for første gang med sine nye lagkamerater i Oslo onsdag.

- Det føles skikkelig godt å være hjemme igjen. Det er ti år siden jeg var her sist, og mye har skjedd siden den gang. Jeg har lært mye på veien, og gleder meg stort til å være en del av Vålerenga, sier Ofkir selv.

Trener Dag Eilev Fagermo var også fornøyd med å sikre seg den målfarlige 26-åringen.

- Ofkir har gått en brokete vei, men nå er han i sin beste alder og referansene vi har på ham er svært gode. Han er veldig profesjonell, har tilhørighet til Oslo og klubben, og hans målfarlige egenskaper er noe vi mangler i laget fra før. Med Ofkir inn får vi i tillegg styrket konkurransen fremover i banen, og det er viktig, sier Fagermo.