VÅLERENGA-LILLESTRØM 3-1:

INTILITY ARENA ( Nettavisen): Vålerenga gikk seirende ut av det brennhete derbyet mot Lillestrøm i Oslo søndag kveld. I hovedrollen denne kvelden: Osame Sahraoui.

VIFs lille tekniker gjorde nærmest som han ville kampen igjennom og hadde notert seg for to scoringer og en målgivende pasning da han ble plukket av banen til stående applaus snaue ti minutter før slutt.

– Jeg har hatt mange bra kamper, men jeg tror jeg kommer til å huske den her veldig godt, sier Sahraoui til Eurosport mens han feirer seieren med lagkameratene foran Vålerenga-fansen.

Reagerer på feiring: - Det trenger man ikke

Etter Sahraouis andre mål for kvelden valgte VIF-juvelen å feire litt ekstra foran bortesupporterne på den ene kortsiden. Nettopp det fikk LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen til å reagere.

- Det er sånn fotball er. De scoret foran Lillestrøm-fansen, så får han feire hvordan han vil. Men han trenger ikke feire mot dem og komme med gestikulasjoner mot fansen. Det trenger man ikke, sier LSK-keeperen til Nettavisen før han følger opp med å skryte av VIF-spilleren.

- Han er et angrep alene og driver Vålerenga-laget på egenhånd akkurat nå. Han er fantastisk god og en spiller som ikke kommer til å være lenge i Norge.

Sahraoui på sin side mener det hele er en del av fotballen.

- Jeg måtte få ut litt følelser. Det er en del av gamet, man må kose seg litt på banen. Jeg viste at jeg er iskald, sier Sahraoui til Nettavisen.

- Det ble kastet litt ting, men de andre kom fort og beskyttet meg, fortetter han med et smil.

Situasjonen snudd på hodet

Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo var i motsetning til LSK-keeperen en blid mann etter den viktige seieren over erkerivalen.

– Det er fantastisk. Det er en av de morsomste opplevelsene jeg har vært med på, sier han til Eurosport.

VIF-treneren er klar på hva han mener er grunnen til at de klarte å slå Lillestrøm søndag kveld.

– Det er lange angrep. Spille ballen og da må de flytte seg mye og da sprekker dem opp i perioder og vi får sjanser, sier han til Nettavisen.

Lillestrøm-trener Geir Bakke synes laget hans lot Vålerenga ha ballen for mye, og at de ikke klarte å utnytte det de gangene de fikk tak i ballen.

– Vi får en god del gode brudd, men det skal liksom gå så raskt i lengderetning at vi hiver den over kaikanten igjen. Vi tar over i slutten av første omgang uten å klare å utligne. Da er det ekstra tungt at de da scorer 2-0-målet, sier Bakke til Nettavisen.

Søndagens seier gjør at Vålerengas sterke periode fortsetter. Fagermos menn har nå tatt åtte seiere på de ni siste kampene og er oppe på 5. plass på tabellen.

For noen uker siden så det ut som Vålerenga kom til å slite i bunnen og måtte fokusere på å holde seg i Eliteserien. Noen supportere mente også at Fagermo burde forlate klubben.

Situasjonen er altså helt annerledes nå. Nå er det bare fem poeng opp til medaljeplass.

Fagermo er klar på at det er kollektivet som har forbedret seg kraftig, og innrømmer at det ikke var bra nok i starten av sesongen.

– Vi har et kollektiv nå som er sterkere enn det som startet, for det var ikke så sterkt, dessverre. Det var kvalitet i det også, men vi fikk ikke ut potensialet som var i alle spillerne. Da tapte vi poeng vi ikke burde gjort, sier han til Eurosport.

Sahraoui viste klasse

Gjestene fikk kampens første halvfarlighet etter et hjørnespark. Espen Garnås fikk hodet på ballen før VIFs keeper Magnus Sjøeng, men midtstopperen var såpass presset at ballen gikk en meter eller to over tverrliggeren.

Nevnte Garnås havnet også dommerens bok tidlig i den første omgangen. Tre sene taklinger på ikke mindre enn to minutter gjorde at stopperen fikk se det gule kortet.

En for kvelden brennhet Sahraoui tok deretter over showet for hjemmelaget. Han mottok ballen ute til venstre og avansert innover i banen før han bøyde ballen på utsiden av både Garnås og keeper Mads Hedenstad Christiansen og sendte Vålerenga i føringen etter 22 minutter.

LSK fikk sin første ordentlige sjanse etter 36 minutter da Gjermund Åsen svingte et innlegg med venstrefoten mot bakerste stolpe. Hjemvendte Thomas Lehne Olsen snek seg fri bak VIFs hjemvender Simen Juklerød og fikk hodet på ballen. Sjøeng fikk avverget til corner.

Like etter avsluttet nevnte Åsen via et VIF-bein og skapte småtrøbbel for Sjøeng. Keeperen ga retur før en lagkamerat slo ballen ut til corner.

Sekunder før pause doblet Torgeir Børven Vålerengas ledelse med et hodestøt fra kort hold. Nok en gang var det Sahraoui som tok hovedrollen og serverte spissen på blankt mål etter et ellevilt forarbeid.

- Dette er ren og skjær fotballporno av Sahraoui, uttalte Discovery-ekspert Christian Gauseth ekstatisk om forarbeidet til hjemmelagets tekniker.

- Det er så lekkert og følsomt, fulgte kommentator Kenneth Fredheim opp.

LSK-redusering etter pause

LSK-trener Geir Bakke hadde tydelig gitt klare beskjeder til laget sitt i pausen. De gul-svarte tok kommandoen etter hvilen og satte trykk på VIF umiddelbart gjennom flere dødballer.

Etter 51 minutter fikk de også uttelling ved Garnås. En svak involvering av Sjøeng serverte ballen enkelt i beina til stopperen som pirket inn gjestene på tavla.

- Kunne selvfølgelig holdt den der Sjøeng. Den blir bare svakere og svakere den involveringen til Sjøeng, når vi får den flere ganger i reprise. Han skal selvfølgelig holde den. Den detter ned i fanget hans, sier en tydelig Gauseth.

Med snaue 20 minutter punkterte Sahraoui kampen for Vålerenga når han snappet en ball ved 16 meteren til gjestene og banket den opp i nettet med venstrefoten.

Dermed fikk Oslo-laget sin revansje fra det omvendte oppgjøret på Åråsen tidligere i år.