Salah fikset tre nye poeng til Liverpool

SCORET IGJEN: Liverpools Mohamed Salah.

SCORET IGJEN: Liverpools Mohamed Salah. Foto: Mark Kerton (Pa Photos / NTB scanpix)

Liverpool holder stand i toppen av Premier League-tabellen.

14.01.19 14:43

BRIGHTON - LIVERPOOL 0-1:

Liverpool har gått på et par tap i 2019 og trengte en seier borte mot Brighton i Premier League lørdag, for å holde stand i gullkampen.

Fem minutter ut i andre omgang gikk Mohamed Salah over ende inne i 16-meteren og fikk straffe. Egypteren satte selv ballen i nettet.

- Forbløffende

Straffen så klar ut da Pascal Gross rev ned Liverpool-spilleren som hadde kommet seg fri inne i boksen. TV 2-kommentator Kasper Wikestad lurte likevel på om Salah kunne ha holdt seg på beina i situasjonen.

- Det var klønete av Gross, men det kan bli diskutert om Salah kunne holdt seg på beina der. Men dette var starten på omgangen Liverpool så gjerne ville ha, sa kommentatoren om straffesituasjonen.

I TV 2-studio etter kampen var imidlertid ekspertene Simen Stamsø-Møller og Erik Thorstvedt enige i at det var en helt klar straffe.

Ifølge statistikkbyrået Opta har Salah nå en helt spesiell statistikk å vise til på straffespark. Avisen The Mirror kaller tallene forbløffende.

Det er nemlig slik at av de ti siste straffene i Premier League som er tatt av en venstrebeint spiller, så har seks av dem endt med bom. De fire øvrige, er det nettopp Mohamed Salah som har satt i nettet.

- En ubrukelig statistikk? Mulig. Forbløffende? Helt klart, skriver The Mirror om tallene.

Liverpool-back Trent Alexander-Arnold skrøt av matchvinneren da han snakket med Sky Sports etter kampen.

- Salah har vist at han har styrken og kvalitetene til å gjøre slikt. Han har hjulpet oss mye med målene og bidragene sine, sier unggutten.

Luke til City

Liverpool-kaptein Jordan Henderson føler straffen var klar.

- Det var definitivt straffe. Etter det forsvarte vi oss veldig bra. Det var tre meget viktige poeng for oss, sier midtbanespilleren til Sky Sports.

Også Brighton-manager Chris

Det ble kampens eneste mål og Liverpool fikk med seg alle poengene.

GIKK I BAKKEN: Mohamed Salah i duell med Pascal Gross. Foto: Mark Kerton (Pa Photos)

Dette betyr at Liverpool beholder luken til Manchester City i toppen av tabellen. De røde står nå med 57 poeng etter 22 kamper. City ligger på andreplass med 50 poeng, men har én kamp mindre spilt.

De lyseblå ta imot Wolves på Etihad mandag kveld.

Liverpool-sjanser

Det sto målløst mellom de to lagene etter de første 45 minuttene, men det var gjestene fra Merseyside som hadde et imitativ i kampen.

Etter ti minutter fikk Roberto Firmino en god sjanse etter et innlegg fra Andy Robertson fra venstrekanten, men brasilianeren kom akkurat for sent på ballen til å få til en skikkelig avslutning og det endte i ingenting.

Etter 27 minutter var det Xherdan Shaqiris tur til å få en mulighet. Denne gang var det Trent Alexander-Arnold som slo inn, fra høyre, og fant panna til en umarkert Shaqiri. Headingen gikk like utenfor lengste stolpe.

I andre enden av banen hadde vertene lite å by på og Liverpool hadde stort sett god kontroll. Jürgen Locadia virket tidvis som en trussel, men Alexander-Arnold på backen hamlet stort sett opp med nederlenderen.

Etter 45 minutters spill var likevel lagene like langt på 0-0.

Straffe

Fem minutter ut i andre omgang fikk Liverpools straffe da Pascal Gross rev ned Mohamed Salah som hadde tråklet seg fri inne i feltet.

Egypteren tok selv straffen og banket den høyt i mål.

Dermed var Liverpool i føringen og Brighton måtte mer fram i jakten på en utligning. Det førte til at kampen ble langt mer åpen.

I det 58. minutt fikk vertene en meget god mulighet. Gross ble spilt fri inne i boksen og avsluttet direkte, men Fabinho som for anledningen spilte midtstopper, sto riktig plassert og fikk blokkert skuddet.

Brighton satte også Liverpool under press på et par dødballer, mens de røde var farlig frampå etter et frispark i det 72. minutt. Ballen ble svingt inn i feltet og Sadio Mané var svært nær ved å krangle kula i mål.

Sløste

Like etter kombinerte Salah og Roberto Firmino fint. Sistnevnte tok med seg ballen mot mål og klinket til, men skuddet gikk rett på keeper.

Salah var også sentral etter 80 minutter da han spilt ut til Georginio Wijnaldum. Han klemte til, men ballen suste like utenfor.

Salah fikk en gigantisk sjanse rett før slutt etter godt forarbeid av innbytter James Milner, men avsluttet svakt utenfor fra kort hold.

Mot slutten presset Brighton på for en utligning og satte Liverpool under et visst press, men Jürgen Klopps menn holdt unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag