Gå til sidens hovedinnhold

Salah i storform da Liverpool slo West Ham

Liverpool er oppe i ryggen på Manchester United etter Mohamed Salah-show mot West Ham. Etter kampen kritiserte egypteren VAR-bruken i England.

WEST HAM - LIVERPOOL 1-3:

Jürgen Klopps mannskap slet lenge med å bryte ned et lavtliggende West Ham, før vendepunktet kom da den tyske manageren satte inn Curtis Jones.

Unggutten markerte seg umiddelbart etter pause da han satte opp Mohamed Salah ute til høyre.

Egypteren trakk seg innover i banen, før han på lekkert vis bøyde ballen i det lengste krysset til 1-0.

Det var starten på noen glitrende minutter for den regjerende ligamesteren, som nå er ett poeng bak Ole Gunnar Solskjær og Manchester United etter 21 kamper.

Salah ble til slutt kampens store spiller da han la på til 2-0 like etter, som følge av en kontring som blir stående som et av kampens høydepunkt.

Angrepet, som startet med en West Ham-corner, var som tatt ut av den berømte læreboka, og fikk blant annet tidligere Palace-spiller Clinton Morrison til å ta fram store ord.

- Jeg kan ikke få sagt hvor briljant det målet er! Måten de kontrer på er sensasjonell, men berøringen fra Mo Salah - det var like sensasjonelt, og avslutningen er en som sier «jeg er tilbake». En glede å se, sier han til BBC.

Uoppfordret VAR-kritikk

Salah og hans lagkamerater fortsatte storspillet i den andre omgangen og vant til slutt komfortabelt 3-1.

Resultatet betyr at Liverpool nå er ett poeng bak Manchester United på annenplass i Premier League, mens West Ham er nummer fem med 35 poeng.

- Det var en god seier for oss. De (West Ham) er et tøft lag som er i en god posisjon denne sesongen. Vi må bare fortsette å vinne, sier Salah til Sky Sports.

Han fikk deretter spørsmål om et mål han fikk annullert av VAR mot Spurs forrige kamp, og da kom egypteren uoppfordret med sin ærlige mening om videodømming.

- Jeg liker ikke VAR, det har jeg sagt siden sesongen startet. I min mening ødelegger det gleden med fotball. Jeg vil ikke klage på det og få en bot, men min mening om VAR er at jeg ikke liker det.

Slet

Skadeproblemene for den regjerende ligamesteren fra Merseyside tårner seg imidlertid opp, og formspilleren Sadio Mané var siste spiller på skadelisten da laget dro til London for å møte West Ham.

Liverpool-laget styrte likevel det aller meste av det som foregikk søndag, men et godt organisert West Ham-lag nektet Salah og de resterende Liverpool-stjernene å skape noe særlig de første 45 minuttene.

Vertene så imidlertid langt farligere ut etter hvilen, og Salah var nær ved å sende Liverpool i føringen etter 49 minutter etter forarbeid av Divock Origi.

Aaron Cresswell fikk imidlertid blokkert avslutningen, men det var bare et varsko for hva som skulle komme fra Liverpool egyptiske juvel.

Etter at West Hams Michail Antonio hadde misbrukt en god mulighet etter 56 minutter, hadde Klopp sett nok og tok av James Milner til fordel for mer offensive Jones.

- Det er så lekkert

Mens Liverpools tyske manager forklarte en noe misfornøyd Milner hvorfor han ble tatt av banen, tok Jones tak umiddelbart og serverte Salah som bøyde ballen i krysset.

Ti minutter senere var Premier Leagues toppscorer i gang igjen - denne gang etter en West Ham-corner.

Trent Alexander-Arnold vant ballen i egen boks, tok den med seg framover, før han slo en pasning på 40 meter mot Xherdan Shaqiri.

Sveitseren dunket ballen bak West Ham-forsvaret på ett touch, før Salah på lekkert vis tok ballen ned med høyrefoten, og chippet den inn til 2-0 med venstrefoten.

- Se på den fra Mohamed Salah. Det er så lekkert! utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen som er Salahs 15. denne sesongen.

West Ham-manager David Moyes forsøkte å flytte laget høyere i sluttminuttene i jakten på en redusering, men Liverpool-stopperpar, for dagen bestående av Jordan Henderson og Nathaniel Philips, stanget unna det som kom.

Istedet var det gjestene som la på til 3-0 etter 83 minutter etter nok et mønsterangrep.

En pasning fra Roberto Firmino fant Alex Oxlade-Chamberlain, som på lekkert vis flikket Firmino gjennom. Han fant Giorginio Wijnaldum inne i feltet, som fikk en enkel jobb med å sette inn lagets tredje scoring.

West Ham skapte ørlite spenning i kampen da Craig Dawson scoret på en corner like før slutt, men vertene maktet aldri å skape mer spenning i kampen.