Egypt er et av landene som skal være med i OL-turneringen i Tokyo. Den spilles fra og med 21. juli til og med 7. august. Det nord-afrikanske landet får tøff motstand i sin gruppe bestående av Spania, Argentina og Australia.

Dermed er det absolutt fordelaktig for dem å stille så sterkt som mulig. De olympiske reglene tillater at hvert land har med tre spillere over 23 år, og det er her superstjernen Mohamed Salah kommer inn i bildet.

Skriftlig henvendelse

Egypt har store ambisjoner for turneringen også, og det er derfor de gjør alt i sin makt for å få med superstjernen, spesielt også når han selv ønsker å være med.

- Vi fikk Salahs ønske om å være med i OL før vi sendte en henvendelse til Liverpool, sier trener Shawky Garib til ON Sport radio, ifølge Liverpool Echo.

Les også: Freser etter vrakingen av Salah: - Det er en vits

Ifølge treneren har forbundet sendt en skriftlig henvendelse til den engelske storklubben, hvor de ber Liverpool om å la Salah dra til Japan for å slutte seg til OL-troppen etter hvert.

Kan miste sesongoppkjøringen

Tidsrommet krasjer imidlertid med «pre-season»-kampene før Premier League sparkes i gang 14. august, noe Garib er fullt klar over.

- Erfarne spillere vil styrke laget vårt betraktelig i turneringen, men klubben kan velge å si nei til vår henvendelse, siden de har forpliktelser på samme tidspunkt som OL spilles, har treneren sagt videre.

Det Garib sikter til spesifikt er at Liverpool ikke er tvunget til å slippe Salah til Tokyo, hvis de mener det ikke er hensiktsmessig. Manager Jürgen Klopp har tidligere stilt seg nølende til å sende 28-åringen til Japan, skriver Liverpool Echo.

Les også: Liverpool-stjerne mister EM-sluttspillet

I et intervju med engelsk presse i midten av februar sa tyskeren blant annet følgende:

- Ønsker jeg å miste en spiller i sesongoppkjøringen? Nei, selvfølgelig ikke. Men vi må tenke på flere faktorer her. Jeg kommer til å snakke med «Mo» og alt det der, var noe av det Klopp sa.

I skrivende stund er det uvisst hvordan Liverpool-manageren stiller seg til Salahs ønske om å reise til Tokyo om noen uker.