Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Salah reddet Liverpool mot Leicester

EGYPTISK MAGI: Mohamed Salah scoret begge målene på Anfield med storsigneringen Virgil van Dijk på tribunen.
EGYPTISK MAGI: Mohamed Salah scoret begge målene på Anfield med storsigneringen Virgil van Dijk på tribunen. Foto: Paul Ellis (AFP)
Sist oppdatert:
Egypteren snuddet 0-1 til 2-1 på Anfield.

LIVERPOOL - LEICESTER 2-1

Mohamed Salah var den store helten for Liverpool som måtte snu kampen hjemme mot Leicester. Egypteren scoret begge målene da Jürgen Klopps menn til slutt vant 2-1.

Jamie Vardys scoring etter tre minutter satt en støkk i Anfield-publikummet, der blant annet storsigneringen Virgil van Dijk var tilstede. Likevel kunne nederlenderen til slutt juble for sin nye arbeidsgiver.

Dermed står Mohamed Salah på hele 17 scoringer på 21 kamper i Premier League denne sesongen.

- Det er vanskelig å spille mot Leicester fordi de ligger så kompakt, men det han viser med tempo, med ferdigheter og alltid ligge på offsidelinja, det er .. jeg er stum av beundring over god Salah er nå, sa Brede Hangeland i TV 2-studioet etter kampen.

Seieren betyr at Liverpool blir værende på fjerdeplass i Premier League, med fire poeng ned til både Tottenham og Arsenal som har én kamp mindre spilt enn de rødkledde fra Merseyside.

- Det er full glede når man vinner slik som i dag, og på perfekte dager så vinner vi fotballkamper. I dag var så og si perfekt. Når vi fikk et mål i mot, så var vår reaksjon den beste jeg noensinne har sett, sa Jürgen Klopp til engelsk presse etter kampen.

En ting han ikke kunne svare på var kontraktslengden til den nye stjernesigneringen, Virgil van Dijk.

- Det er ikke så viktig, jeg vet ikke hvor lang kontrakt han får. Jeg gjetter på fem eller seks år? Jeg vet ikke ennå, men vi har god tid til å snakke om det, sa Klopp.

Leicester, på sin side, blir værende på 8. plass i Premier League. De står med 27 poeng etter 21 kamper spilt av årets sesong.

- Selvfølgelig så er det skuffelse etter et tap, men Liverpool var på sitt beste i dag. Vi gjorde godt ved å score det første målet, og vi forsøkte å holde stand i den andre omgangen. Vi må fortsette å jobbe, sa Leicester-trener Claude Puel etter oppgjøret.

Kalddusj

Etter en fin uke for Liverpool både på banen og overgangsvinduet så bidro Leicester med en tidlig kalddusj på Anfield. Joel Matip og Emre Can tullet til ting i forsvaret, og Vicente Iborra var kjappest til å reagere.

Spanjolen brøt spillet høyt, sendte ballen igjennom til Riyad Mahrez og han fant Jamie Vardy inne foran mål. Den engelske landslagsspissen kunne enkelt sette inn 1-0 for Claude Puels menn.

Fire minutter etter burde Mohamed Salah ha utlignet for Liverpool da Sadio Mané og Roeberto Firmino kombinerte nydelig. Førstnevnte fant den egyptiske toppscoreren foran mål, men Salah satte sitt skudd utenfor mål.

Liverpool skulle omsider høre nettsus de også da Andrew Robertson fant Mané med et herlig innlegg i de 19. minutt. Dessverre for Liverpools senegalesiske superangriper ble han avvinket, korrekt, for offside.

Minuttet senere var Salah igjennom på ny etter å ha blitt spilt herlig igjennom av Firmino. Egypterens forsøk seilet utenfor Kasper Schmeichels lengste stolpe.

I det 22. minutt var det Firmino selv som skulle få en sjanse etter at James Milner vant ballen høyt. Skuddet var lavt og rapt, men en kjapp reaksjon fra Schmeichel stoppet brasilianeren.

Liverpool trykket på for å finne utligningen i den første omgangen, men Leicester holdt stand og klarte å roe ned tempoet på ballen utover i omgangen.

Dermed måtte Liverpool se atdet var gjestene fra Leicester som ledet 1-0 etter de første 45 minuttene på Anfield.

Egyptisk magi

Liverpool stanget og stanget i den første omgangen, men etter 52 minutter skulle Salah på ny vise hvilken stjernespiller han er. Mané spilte han lekkert igjennom, og etter en vending hamret egypteren inn utligningen.

Salah var nære på å sike Liverpool ledelsen med en herlig lobb i det 58. minutt da han overlistet Schmeichel med en herlig lobb. Dessverre for Liverpool landet den på nettaket.

Mané fant veien til nettet i det 65. minuttet for Liverpool, men nok en gang måtte senegaleseren gjemme hodet i hendene etter at han på ny ble avblåst for offside.

Men slik som tidligere denne sesongen så var det en egypter som ville det litt mer enn resten på Anfield. Etter en vanvittig vending på på Harry Maguire, så lå alt til rette for Liverpools toppscorer.

Denne gangen kunne Schmeichel lite gjøre fa Salah hamret ballen i hjørnet, og sendte Anfield til himmels.

Leicester trykket på for å finne en utligning ved å kaste innpå både Islam Slimani og Shinji Okazaki i den andre omgangen. Likevel ville det seg ikke for «revene».

Dermed kunne Liverpool og nysigneringen Virgil van Dijk juble over 2-1-seier etter en fantastisk andreomgang av Mohamed Salah.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!