I tirsdagens Champions League-oppgjør mot AC Milan noterte den egyptiske fotballstjernen seg for nok en scoring da han dukket opp på en retur og banket inn utligningen.

Med det er Salah allerede oppe i 20 mål denne sesongen på 21 spilte kamper - en statistikk tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand lar seg imponere av.

Les også: Neville reagerer på det som skjer i Arsenal: - Kleint

- En vits

I BT Sports studio etter AC Milan-kampen ytret Ferdinand sin begeistring for egypteren.

- Måten han har vokst på og utviklet seg til en spiller som avgjør kamper som han vil. 20 mål før desember er en absolutt vits, det er useriøst, sier Ferdinand.

Den tidligere midtstopperen peker på Salahs karrierevei. Før overgangen fra Roma til Liverpool i 2016 var det nemlig få som kunne se for seg at 29-åringen skulle herje så til de grader i Premier League.

- Han dro til Chelsea (i 2014) og skinte åpenbart ikke, og derfor måtte han finne en ny vei for å finne nivået han er på nå.

Les også: Dette er klubben hele Skandinavia ser mot. Har solgt for over én milliard: - Helt unikt

- Man ser Messi og Ronaldo, man ser på Haaland og Mbappé, de er spillere du umiddelbart tenkte var superstjerner eller kom til å bli superstjerner, sier Ferdinand.

Ferdinand får støtte av tidligere Liverpool- og United-spiller Michael Owen.

- Vi har sett at han nærmest lærer jobben på veien. Han var en svak avslutter, en helt vanlig avslutter, i starten av karrieren i Chelsea og han ble bare bedre og bedre og bedre.

Shearer: - Den beste i verden

Også tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, er tydelig imponert over Salah. Han mener ingen i verden er bedre enn høyrevingen på nåværende tidspunkt.

- Mohamed Salah er den beste i verden akkurat nå. Den beste målscoreren og den beste spilleren, skriver Shearer i en spalte i The Athletic.

Les også: Raiola: - Vi har klare tanker om hvor Erling bør spille

- Den lille magikeren gjør sitt i verdens beste liga og han gjør det mot de beste lagene og i de største kampene, enten det er Manchester City eller Chelsea, Manchester United eller Everton, Atletico Madrid eller AC Milan, fortsetter han.

Den gamle storscoreren mener egypteren setter «nye standarder» etter å notert seg for 20 mål på 21 kamper.

- Jeg ser at han spiller på et briljant lag med utrolige spillere rundt seg, men han ser skarp , energisk og frisk ut. Det er ingen tvil fra min side at det å ha fri forrige sommer har hjulpet ham med tanke på skarpheten. Men som 29-åringen er han også på toppen av karrieren, skriver Shearer.