Fredag kveld kom den pålitelige journalisten Fabrizio Romano med nyheten om at Mohamed Salah, ifølge sin agent Ramy Abbas Issa, ikke har noen intensjoner om å signere Liverpools nåværende kontraktsforslag.

- Kontraktsforhandlingene mellom Salah, agenten hans og Liverpool har brutt sammen. Forrige samtale var i desember, men Salah og agenten var ikke fornøyde med vilkårene. Per dags dato er det ingen enighet, og heller ingen samtaler, etter at samtalene brøt sammen, uttalte Romano i en YouTube-video.

Jürgen klopp har tidligere vært tydelig på at Liverpool har gjort det de kan, og at alt ligger i spillerens hender.

- Mo forventer utvilsomt at klubben skal være ambisiøs. Vi har vært ambisiøse, og vi er fortsatt ambisiøse. Det er hans avgjørelse nå, så vi venter på han, uttalte Klopp på fredagens pressekonferanse.

Salah har tidligere blitt sitert på det motsatte.

- Jeg ønsker å bli, men det er ikke i mine hender. Det er i deres (klubbens) hender. De vet hva jeg vil ha. Jeg ber ikke om noe «crazy», uttalte Salah til GQ tidligere i år.

Uenighet om finansielle vilkår

Romano understreker at mangelen på enighet handler om lønn. Mohammed Salah skal visstnok ønske en langt høyere lønn enn Liverpool er villige til å gi.

- For Liverpools del er det enkelt - de må forbedre tilbudet eller så skjer det ingenting, poengterer Romano.

Årsakene til det store gapet skal skyldes Liverpools strenge holdning til lønnsstrukturen sin.

- Det er viktig å understreke at Liverpool er veldig opptatt av lønnsstrukturen sin, så de ønsker ikke at toppspillerne sine skal ha lønninger som er alt for mye høyere enn resten av spillerne, sier Romano.

Ønsker ikke å forlate klubben

Gladnyheten for Liverpool-fansen er at Salahs manglende vilje til å underskrive kontrakten kun handler om finansielle motiv.

- Mohamed Salahs prioritet har alltid vært, og er fortsatt, å fortsette i Liverpool. Han vil bli, men under bedre finansielle vilkår. Salah trives i Liverpool, trives i landet, og trives i ligaen. Han har ingen intensjoner om å bytte klubb, forteller Romano.

Liverpool-fansen skal også kunne slippe å bekymre seg for at egypteren forlater klubben i sommer, selv hvis Salahs kontrakt, som går ut i sommeren 2023, ikke blir fornyet.

- Salah har ikke hastverk med å forlate klubben, og vil ikke søke en overgang om han ikke forlenger kontrakten med Liverpool. Da vil han heller dra på en gratisovergang i 2023, avslutter Romano.