Saltin sikker på dopingdom

Foto: Morten Holm (Scanpix)

FIS-sjef Bengt Saltin er sikker på at funnene som er gjort i Torino kommer til å ende i en dopingdom. Nå viser det seg at det også er funnet sprøyter i en låve østerrikerne har leid.

21.02.06 08:31

FIS-sjefen er klar i sin tale. Han mener det uten tvil er snakk om en dopingsak, selv om ingen østerrikere så langt har avlagt positive dopingtester.

- Det er funnet brukte sprøyter og sprøyter klare til bruk. Det er helt bestemt funnet utstyr som kan benyttes til blodtransfusjon, sier Saltin til VG. Svensken er leder av den medisinske komiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

I tillegg til de 100 sprøytene og medikamentene som ble funnet i razziaen mot de østerrikske langrennløperne og skiskytterne natt til søndag, skal det også være gjort betydelige beslag i en låve i Pragelato som er leid av en representant for det østerrikske langrennslandslaget.

Saltin tror ikke det vil bli vanskelig å få østerrikerne felt. Etter Salt Lake City-OL ble skandaletrener Walter Mayer og to av utøverne dømt, etter at Mayer innrømmet hva utstyret som den gang ble beslaglagt var brukt til.

IOC vil i løpet av uken vurdere om det skal tas ut sak mot østerrikerne. Det vil trolig også bli reist sivilrettslig sak i Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.