RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Gunn-Rita Dahle Flesjå
Gunn-Rita Dahle Flesjå Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Salto ut av OL

Sist oppdatert:
Gunn Rita Dahle Flesjå gikk på trynet, og klarte ikke å forsvare gullet fra Aten.

Verken Gunn Rita Dahle Flesjå eller Lene Byberg hadde noen stor dag i terrengsyklinga. Gunn Rita fikk en brist i et ribbein på trening rett i forkant av konkurransen. Dermed kunne hun ikke yte maks.

De to norske jentene fikk en elendig start, og havnet langt bak i køen. Dermed var de aldri i nærheten av å kjempe om medaljer.

Tok salto
Gunn Rita valgte å stå av to runder før mål. Da hadde bakbremsen sluttet å virke - og det var liten vits i å risikere liv og lemmer i de tøffe utforkjøringene uten bremser. Hun tok da også en real salto over sykklelen før hun ga seg.

- Det var et veldig tøft ritt, og bremsene mine fungerte ikke som de skulle. Det hadde vært for risikabelt å fortsette. Jeg tok salto over sykkelen i en av utforkjøringene. Det var en stor feil, men det er sånn som skjer når man blir trøtt, sier Gunn Rita til Reuters.

Ikke som forventet
Ektemann og trener, Kenneth Flesjå, innrømmer at dagen ikke ble som forventet.

- Det var vanvittig kjedelig, og har vært en møkkadag kan du si. Begge jentene hadde en tung start, og havna bakpå etter kort tid. Det ble mye køkjøring og da blir det vanskelig. Men de hadde begge en tung dag.

- Det var rett og slett en dårlig dag på kontoret. Og når man er tjue prosent svakere enn de beste, så er det ikke lett å kjempe om medaljer. Nå trenger vi en god vinter med trening, så er Gunn Rita tilbake for å kjempe i teten, sier Kenneth Flesjå til NRK.

Kan fortsette
35-åringen har ingen umiddelbare planer om å legge opp, og det er ikke mer enn fire år til neste OL. Da er Gunn Rita 39 år. to år eldre enn lørdagens gullvinner.

Sabine Spitz (37) fra Tyskland gjorde akkurat som Gunn Rita gjorde i Aten: Hun stakk av fra feltet på et tidlig tidspunkt, og var aldri truet i kampen om gullet. Maja Wloszczowska, Polen, tok sølvet, mens Irina Kalentieva, Russland, tok bronsen.

- Det var tøffest på den siste runden. Da fryktet jeg at sykkelen skulle gå i stykker, sier Spitz til Reuters. Og i den siste bakken fikk hun stopp på sykkelen, og det gikk noen nervepirrende sekunder før hun kom i gang igjen.

Lene Byberg fikk trøbbel med sykkelen på sisterunden, og måtte bære sykkelen inn mot mål.

- Jeg lå som nummer ti fire km før mål, og hadde en gruppe rett foran meg. Jeg hadde å hente inn noen foran meg, men så punkterte jeg. Derfor måtte jeg løpe inn i mål, sier Lene til NRK.

Hun kom seg inn på 13.plass 8,08 bak vinneren.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere