VIKING – ROSENBORG 2-0:

Den første omgangen ble en sjansefattig og tafatt affære. Etter pausen startet kampen i samme tempo, men etter en times spill tok oppgjøret fyr.

Sander Svendsen fikk stå helt alene utenfor sekstenmeteren til Rosenborg. Han prikket avslutningen helt nede i hjørnet til RBK-målvakt Sander Tangvik.

Vondt skulle bli til verre for Kjetil Rekdals menn. To minutter senere hamret Lars-Jørgen Salvesen inn Vikings andre mål.

– Det der er viktig for en angriper i ny klubb. Fantastisk for Salvesen, kommenterer NRK-ekspert Åge Hareide.

Rosenborg klarte aldri å kjempe seg inn i kampen igjen. Statistikken viste at gjestene kun hadde ett skudd på mål i løpet av NM-oppgjøret.

– Totalt sett er det altfor tynt. Vi taper fortjent, oppsummerer Rekdal til NRK.

– Vi er ikke gode nok. Vi må hjem og trene, legger han til.

Salvesen var ønsket av Viking tidligere i vinter, men spissen valgte å bli værende i Bodø/Glimt for å kjempe om en plass på laget. Tidligere denne uken ombestemte Salvesen seg.

Det blir ikke lenge til Salvesen får et gjensyn med sine tidligere lagkamerater. Viking møter Bodø/Glimt på Aspmyra i kvartfinalen.

– Det passer veldig fint. Jeg må opp for å pakke ned leiligheten, sier Salvesen.

Kvartfinalene spilles neste helg, mens semifinalene går den 26. april. Cupfinalen spilles på Ullevaal stadion den 20. mai.

Rosenborg får sjans til å revansjere cuptapet allerede den 10. april. Da kommer Viking på besøk til Lerkendal i første serierunde av Eliteserien.

Les også: Reaksjonene hagler mot NRK: – Veldig skuffende