Gå til sidens hovedinnhold

Samarbeider med McLarens F1-team

Jürgen Van Den Broeck vil dra nytte av McLaren-teamets fartskunnskaper for å forbedre tempokjøringen sin.

Belgiske Jürgen Van Den Broeck kjørte sitt beste resultat noensinne da han sikret femteplassen sammenlagt i Tour de France i fjor.

På den avgjørende tempoetappen fra Bourdeaux til Pauillac tapte Van Den Broeck hele syv minutter til vinneren av etappen, Fabian Cancellara. Han var dog bare 3.19 bak russeren Denis Menchov, som var den beste sammenlagtutfordreren for dagen.

- Jeg vil nå et høyere nivå på tempo. Akkurat nå er det ikke godt nok, innrømmer 27-åringen fra Herentals i provinsen Antwerpen.

For å forbedre sine ferdigheter på temposykkelen skal han hente inspirasjon fra Formel 1.

- Hva kan jeg forbedre? Alt. Følgelig reiser jeg til McLarens F1-team sin vindtunnel i slutten av januar... Jeg vil dra nytte av deres kunnskap, forteller han til Gazet van Antwerpen ifølge VeloNation.

Belgieren har enkelte gode resultater fra temporitt og er på ingen måte noen elendig rytter mot klokka. Han ble juniorverdensmester for ti år siden og har en bronse fra det nasjonale mesterskapet.

Van Den Broeck innrømmer at han er en perfeksjonist. Ingen tilfeldigheter skal avgjøre hans innsats i Tour de France.

- Jeg er en kontrollfreak. Alt er planlagt. Jeg må vite alt. I desember lager jeg en mappe hvor jeg planlegger alt til den minste detalj.

- Alle, inkludert meg selv, forventer en ny topp fem-plassering i Tour de France.

HTML EMBED
HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken